SKAL RIVES: Hele dette næringsbygget, som ligger nord i planområdet, foreslås revet. KIWI, Ming China og flere andre leietakere blir nødt til å flytte ut eller legge ned driften i byggeperioden.
Nyheter
SKAL RIVES: Hele dette næringsbygget, som ligger nord i planområdet, foreslås revet. KIWI, Ming China og flere andre leietakere blir nødt til å flytte ut eller legge ned driften i byggeperioden. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Alle må flytte ut eller legge ned

Eksisterende næringsbygg nord i planområdet foreslås revet. KIWI og flere andre leietakere blir nødt til å flytte ut eller legge ned driften i byggeperioden.

– All næringsvirksomhet skal flyttes til nedre plan med henvendelse mot Valhallaveien, sier gårdeier Bjørn Grepperud.

GÅRDEIER: Bjørn Grepperud. Foto: Yana Stubberudlien

Han sier at den nordligste delen hvor blant annet KIWI, legesenteret, Ming China holder til, skal rives og erstattes med leiligheter. Den første etasjen i den vestlige delen hvor blant annet blomsterbutikken, Nille og Martha & Maria’s Café holder til i dag, skal også transformeres til boliger og får et påbygg i nord.

Les også: – Jeg gjør det ikke frivillig

3500 kvadratmeter

– Hvilke av dagens leietakere får plass i det nye senteret?

– Denne kabalen har vi ikke lagt ennå. Det er opp til leietakerne og blir avgjort via forhandlinger på kommersielle vilkår, men vi vi er pålagt til å begrense næringsdelen til 3500 kvadratmeter. Dette stemmer ganske bra med dagens areal, sier Grepperud.

Les også: Slik kan Tårnåsen senter se ut

Blir trolig uten KIWI i byggeperioden

Gårdeieren sier KIWI får nye og større lokaler på 1700 kvadratmeter i underetasjen mot vest når nybygget står klart.

KIWI: KIWI har vært på senteret i omrent fire år. Foto: Yana Stubberudlien

– Vi er i en positiv dialog med  KIWI for å finne en løsning gjennom byggeperioden. Noen av leietakerne må også innstille seg på det. Når det gjelder legesenteret, blir de nødt til å flytte til andre lokaler i byggeperioden. Enten må de flytte to ganger eller må vi finne en permanent løsning for dem med en gang.

– Vil fortsette der vi er

Daglig leder ved Tårnåsen legesenter, Jan Terje Rødnes (52), som har jobbet på senteret siden 1997, beroliger pasientene ved legesenteret:

– Vi ønsker å holde oss i nærheten av der vi er i dag. Dette er også et ønske fra kommunen. Vi vil helst unngå å flytte to ganger, så jeg håper vi får permanente lokaler i et nytt bygg når vi flytter ut fra disse lokalene, sier han.

Avhengig av KIWI

Fruene Fryd og Gaven, som har vært på senteret i ti år, vil gjerne fortsette, men er avhengig av at KIWI er i drift i byggeperioden, ifølge styreformann Elin Rustad (53).

TI ÅR PÅ SENTERET: Styreformann for Fruene Fryd og Gaven, Elin Rustad, sier de vil gjerne fortsette på Tårnsåen. Foto: Yana Stubberudlien

 

Det samme gjelder Nille.

– Hvis alle butikkene forsvinner, blir vi nødt til å legge ned, sier daglig leder Vian Youmis.

Foto: Yana Stubberudlien

 

 

Til toppen