PASS PÅ NABOEN: Allier deg med noen i nabolaget hvis du reiser bort, er rådet fra politiet.
Nyheter
PASS PÅ NABOEN: Allier deg med noen i nabolaget hvis du reiser bort, er rådet fra politiet. (Foto: Oppegård Avis)

– Allier deg med naboen

Skal du reise bort i påsken? Allier deg med naboen og la lyset være på. Oppegård er et av områdene i distriktet mest belastet med innbrudd, ifølge politiet.

Det er mange som trekker til fjells eller reiser andre steder i påsken. Hvis du ikke vil komme hjem til et ribbet hus, kan det være lurt å ta noen forholdsregler. Det viktigste rådet politiet i Øst politidistrikt har å komme med, er å slå seg sammen med naboer som ikke skal reise bort.

– Å få noen til å ta inn posten og sørge for at man går i allianse med en nabo som kan kikke bortom og se at alt er normalt er fint, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt Gisle Sveen.

FØLG MED: Ikke la de hardkokte skurkene rømme denne påsken. Følg med i nabolaget ditt.
FØLG MED: Ikke la de hardkokte skurkene rømme denne påsken. Følg med i nabolaget ditt. Foto: Anders Nordheim Dahl

Les også: – Dette betyr påsken for oss

Han legger til at det også kan være lurt å la noe lys stå på selv om man er borte.

– Det er generelt et fornuftig kriminalitetsforebyggende trekk at noen tar inn posten og ser til huset, men også at man er bevisst i forhold til belysning, sier Sveen.

Skriv ned mistenkelig ting

Politiet oppfordrer også folk som holder seg hjemme til å være på vakt hvis det skulle melde seg noe mistenkelig i nabolaget.

– Er det en bil som man stusser over i nabolaget går det å notere registreringsnummeret på en blokk. Selv om terskelen ikke er nådd for å ringe politiet om det, så skader det ikke å notere ned ting man stusser over, sier Sveen.

– Vi kan få mange meldinger om biler som ikke beboere føler hører hjemme der, men som har god grunn til å være der, men det er bedre å si i fra om man er i tvil.

Oppegård spesielt belastet

Selv om det er høytid har politiet i distriktet grei bemanning. Ifølge politiet prioriterer de utsatte områder. 

GREI BEMANNING: Selv om du tar påskeferie så gjør ikke politiet det.
GREI BEMANNING: Selv om du tar påskeferie så gjør ikke politiet det. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Vi er ikke dårligere stilt en andre normaldager og vi vil ha et økt fokus, naturlig nok, på områder vi erfaringsmessig har hatt innbrudd i før. Oppegård kommune har vært spesielt belastet. Der vi vet det har forekommet mange innbrudd tidligere vil vi ha fokus når vi patruljerer kveld og natt, sier Sveen.

Les også: Onanerte offentlig på Ingierstrand

Selv om beredskapen er på plass minner politiet om at det ofte er vitner som kan hjelpe til med å avdekke lovbruddene.

– Ofte er nøkkelen til å avdekke og ferske noen, som vi ønsker hvis noen velger å gjøre innbrudd, observante naboer.

Så med onkel politi i ryggen kan du med god samvittighet være en nysgjerrig nabo i påsken i år. Og skulle du finne på å reise bort, sørg for å ha noen øyne og ører som kan følge med for deg. 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen