BANDASJERT: Voldsofferet er svært skremt etter opplevelsen sist lørdag. Han ble sendt til sykehus, men var kommet hjem da Oppegård Avis besøkte han tirsdag kveld.

Nyheter VOLDSEPISODEN PÅ SOFIEMYR

BANDASJERT: Voldsofferet er svært skremt etter opplevelsen sist lørdag. Han ble sendt til sykehus, men var kommet hjem da Oppegård Avis besøkte han tirsdag kveld. (Sigbjørn Vedeld)

– Alt gikk så fort. De hamret løs mot meg.

En vanlig lørdag ble et mareritt for innehaveren av Proff Bilmegling. Her forteller han hva som skjedde.

Sist lørdag ettermiddag fikk Øst politidistrikt melding om en grov voldsepisode ved Proff Bilmegling på Sofiemyr. 

– En person har blitt utsatt for en grov voldsepisode. To menn, trolig av østeuropeisk opprinnelse stakk fra stedet. Etter vitneavhør etterlyser vi en grå Audi, sa innsatsleder Anders Strømsæther i Øst politidistrikt til Oppegård Avis da vi var på åstedet.

– Jeg er redd

Tre dager senere sitter vi i en stue på en adresse ikke langt unna Proff Bilmegling. I sofaen sitter en tobarnsfar med bandasjer på hodet. Han tør ikke vise ansiktet sitt på bilde.

– Jeg er redd. Dette har vært mitt livs verste opplevelse. Jeg unner ingen å komme opp i noe sånt som det jeg opplevde.

Han forteller at de egentlig hadde stengt på lørdag, men holdt visning for en kunde som skulle se på en bil.

– Mens vi er der kommer det to personer til butikken vår. Den ene blir stående i inngangen, mens den andre kommer inn og spør på engelsk om han kan få vasket bilen. Jeg svarer at vi dessverre ikke kan gjøre det ettersom vi egentlig holder stengt. Personen og den andre ved inngangen drar, men jeg har tenkt i ettertid at de kom inn først og fremst for å se seg om.

– Jeg tenkte at min siste time var kommet.

Kom tilbake

Når den andre kunden reiser, kommer de samme mennene tilbake, denne gangen med køller i hendene. Politiet har skrevet at det ble brukt balltre. Tobarnsfaren mener slagene føltes som jernstenger.

– Alt gikk så fort. De hamret løs mot meg. Jeg prøvde å komme meg inn via gangen til gatekjøkkenet som ligger vegg i vegg. De fulgte etter meg og slo. Jeg tenkte at min siste time var kommet, sier 33-åringen med skjelvende stemme.

Gjerningspersonene ga seg plutselig og dro fra lokalet. Voldsofferet kom seg inn på gatekjøkkenet, hvor de fikk ringt politi og ambulanse.

Penger og klokke borte

Tobarnsfaren mener gjerningspersonene må ha lagt merke til at det lå 6-7000 kroner bak disken. Dette var fødselsgaver 33-åringen hadde fått fra familien ettersom han og kona fikk barn nummer to for bare tre uker siden.

– Disse pengene var borte. I tillegg er et armbåndsur borte, sammen med lommeboken min og noen 20-kroninger som lå bak disken. For meg virker dette som et grovt, voldelig ran.

– Du har ingen fiender?

– Ikke i det hele tatt. Jeg er en stille, godt etablert mann med kone og to små barn. Jeg har lest kommentarer om at dette trolig var et gjengoppgjør. Jeg har aldri vært medlem av noen gjeng. Jeg har jobbet som vekter og har plettfri vandel, sier han.

– Alvorlig sak

Politiet ser svært alvorlig på hendelsen. De to gjerningspersonene er fortsatt på rømmen.

– Saken etterforskes fortsatt for fullt. Denne saken har prioritet, men vi har foreløpig ikke nye opplysninger, sier politioverbetjent Svein Brage Husdal ved Follo politistasjon.

Til toppen