DAME LA GASOLINA: Andreas Johannessen (28) er ny trafikklærer, og viser frem sitt ny-oppussede undervisningsrom, hvor han også har kontor. Og veien til jobb kunne ikke vært kortere: selv bor han i etasjen over. – Det er ganske luksus, smiler han, som er fjerde generasjon som bor i dette huset.
Nyheter
DAME LA GASOLINA: Andreas Johannessen (28) er ny trafikklærer, og viser frem sitt ny-oppussede undervisningsrom, hvor han også har kontor. Og veien til jobb kunne ikke vært kortere: selv bor han i etasjen over. – Det er ganske luksus, smiler han, som er fjerde generasjon som bor i dette huset. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Andreas gasser på

Andreas Johannessen (28) har startet Gasolini Trafikkskole på Kolbotn.

Gi løype for den sjette trafikkskolen på Kolbotn! Nesten på kommunegrensen holder han til, 28-åringen Andreas Johannessen, som er fjerde generasjon som bor i Fjellveien 63. Han har gått fra IT-bransjen over til noe helt annet: trafikkskole.

Les også: Grønliåsen rundt

– Dette blir veldig spennende! Jeg starter opp sammen med min faglige leder Jørgen Fauske Lysholt, sier han i sitt splitter nye undervisningsrom.

Fra IT til trafikk

Han har jobbet som systemutvikler i IT-bransjen i mange år, men nå hadde han lyst til å gjøre noe nytt. Det har sine fordeler, han har for eksempel satt sammen sitt eget supportsenter og laget nettsiden selv.

– Jeg fant ut etterhvert at det var ikke det jeg ville drive med. Å bli trafikklærer er noe jeg har hatt lyst til i ti år, og nå grep jeg sjansen, sier han.

Han har faktisk også utviklet flere apper, blant annet appen Sertifikat klasse B, som var en av de første teoriappene på markedet.

Saken fortsetter under bildet.

KLAMPEN I BÅNN: Utenfor sitt barndomshjem i Fjellveien rett ved kommunegrensen, har det vært ulike butikker de siste 70 årene, blant annet kolonialer og trykkeri. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

 

Tid til elevene

Den nye trafikkskolen startet opp 2. juli, og det er bare å melde seg på. Du kan velge om du vil kjøre bensin- eller el-bil, og du kan også velge mellom automatgir eller manuelt gir. Og han har tenkt litt over hvordan han skal skille seg ut i markedet.

Les også: Drømmene fikk vinger

– Planen er å bruke mer tid på hver enkelt elev, og jeg vil ha mer rom i kalenderen mellom hver kjøretime, forklarer han.

Flåklypa

Navnet Gasolini stammer fra Rufino Gasolini, en av syv deltakere i det store, kjente billøpet: Flåklypa Grand Prix. Det ble altså ikke Blodstupmoen eller Felgen trafikkskole...

– Jeg ville finne på noe morsomt, ikke «Andreas sin trafikkskole» eller noe slikt, sier han.

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen