VIL HJELPE: Anne Grete Meyer Eriksen (43) og Esther Skiri (42) sa opp sine trygge jobber i bank- og markedsføringsbransjen, og etablerte «SeniorHjelperne» sammen. – Vi er alle travle, og pårørende har ikke alltid tid til å hjelpe sine eldre. Vi ønsker å hjelpe til med det praktiske i hverdagen, i tillegg til det sosiale, sier de to forretningskvinnene.
Nyheter
VIL HJELPE: Anne Grete Meyer Eriksen (43) og Esther Skiri (42) sa opp sine trygge jobber i bank- og markedsføringsbransjen, og etablerte «SeniorHjelperne» sammen. – Vi er alle travle, og pårørende har ikke alltid tid til å hjelpe sine eldre. Vi ønsker å hjelpe til med det praktiske i hverdagen, i tillegg til det sosiale, sier de to forretningskvinnene. (Foto: Synnøve Sundby Fallmyr)

Anne Grete og Esther fulgte drømmen

Esther Skiri og Anne Grete Meyer Eriksen sa opp sine trygge, faste jobber for å starte ny bedrift: de vil hjelpe eldre mennesker.

Til nå har de jobbet med tall og profitt. Esther har jobbet lenge i bank- og finansverden, og Anne Grete har jobbet med markedsføring og kundelojalitet.

I oktober sa de opp sine trygge jobber med stabil inntekt, og startet sin egen bedrift: SeniorHjelperne.

Les også: Stor suksess med kafé for kreftrammede

– Jeg hadde et ønske om å kunne gå hjem fra jobb og vite at jeg hadde gjort en forskjell i noens liv, sier Esther Skiri.

Saken fortsetter under bildet.

 

FANT TONEN: De to driftige damene fant hverandre via sine barn, og mange kaffekopper og turer senere, etablerte de SeniorHjelperne sammen. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

To sjeler, én tanke

De ble kjent med hverandre for noen år siden da barna deres begynte i samme klasse. De fant fort tonen og hadde mye til felles.

Mange kaffekopper og kveldsturer senere fant de ut at de begge hadde et ønske om å drive egen virksomhet. Og ikke bare det, de ville hjelpe andre mennesker.

– Det var to sjeler i en tanke, sier de to.

Nå eller aldri

Dermed var det i gang. De bestemte seg før sommerferien at dette skulle de faktisk gjenomføre, og allerede 31. oktober leverte de sine oppsigelser i de trygge, faste jobbene de hadde hatt.

Les også: Trine Hattestad er tilbake på tv-skjermen

– Det var nå eller aldri. Det var et stort steg å gå fra fast jobb som finansiell rådgiver til dette her, men da jeg leverte nøklene mine, føltes det så rett, sier Esther.

Og dermed var eventyret i gang. 

Saken fortsetter under bildet.

EGET KONTOR: Med ny bedrift er det mye å henge fingrene i.  Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr

Hva tilbyr de?

Esther og Anne Grete Meyer selger tjenester som skal hjelpe eldre mennesker og deres pårørende i daglige gjøremål, både hjelp i hjemmet, følgetjenester og sosialt samvær.

– Vi vet at mange eldre er ensomme. Jeg husker da jeg var student og jobbet på sykehjem. De ble så glade da jeg kom med mat, og ville ikke ta jeg skulle gå. Det minnet har festet seg, og nå vil jeg gjøre noe med det, sier Esther.

Les også: Med filosofi som terapi

I tillegg leier de blant annet inn renholdere til å vaske hus, og en fotpleier til å stelle føtter. – Vi er jo i startfasen, så vi ser an markedet og tilpasser oss behovet, sier de.

Fakta om SeniorHjelperne

  • Nytt selskap etablert av Esther Skiri og Anne Grete Meyer Eriksen.
  • Tilbyr hjelp i hjemmet, følgetjenester og sosialt samvær for eldre.
  • Målgruppen er eldre og deres pårørende.
  • De bor begge på Kolbotn, og tilbyr hovedsakelig sine tjenester i Oppegård.
  • Seniorhjelperne.no.
SENIORHJELPERNE: Anne Grete Meyer Eriksen og Esther Skiri. Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr
Til toppen