LIGGER ADSKILT: Omsorgsboligene ligger adskilt fra Greverud sykehjem.
Nyheter
LIGGER ADSKILT: Omsorgsboligene ligger adskilt fra Greverud sykehjem. (Arkivfoto: Sigbjørn Vedeld)

Ansatt ved Greverud omsorgsbolig smittet av korona

Flere personer er satt i karantene.

En ansatt ved Greverud omsorgsbolig har testet positivt for korona. Boligene er adskilt fra Greverud sykehjem.

I en pressemelding skriver Nordre Follo kommune at alle rutiner er fulgt. Den ansatte er testet i henhold til de nasjonale retningslinjene for oppfølging av helsepersonell.

– Det er gjort smitteoppsporing etter Folkehelseinstituttets retningslinjer og de berørte har mottatt informasjon. Disse personene er nå i karantene.  Av hensyn til personvern kan vi ikke gi mer konkrete opplysninger, skriver kommunen i meldingen. 

Beboere og ansatte følges opp

Pasienter og ansatte som har vært i kontakt med den ansatte og som utvikler symptomer vil bli testet. Alle beboere følges systematisk opp for tidlig å oppdage symptomer på korona. 

– Det er besøksforbud på alle sykehjem og omsorgsboliger i kommunen. I følge kommunens retningslinje for å begrense smitte i sykehjem og omsorgsboliger skal alle ansatte som har akutte luftveissymptomer holde seg hjemme, skriver

Var forberedt

– Dette har vi forberedt oss på. Vi må forvente at tallet på smittede trolig vil stige i takt med spredningen i befolkningen, selv om kommunen har satt i gang en rekke smitteverntiltak, sier kommuneoverlege Kerstin A. Johnsen Myhrvold. 

– For å forhindre smittespredning og redde så mange liv som mulig må vi respektere og gjennomføre de strenge restriktive tiltakene som er iverksatt for å hindre spredningen. Alle må ta et ansvar, sier kommuneoverlegen.

Nyheter Valhallaveien

Etterlyser flere tiltak i Valhallaveien

Oppegård Avis har fått flere meldinger om at fjerning av busslommene i Sønsterudveien har påvirket trafikkbildet i Valhallaveien i en enda mer negativ retning. Beboerne etterlyser flere trafikksikkerhetstiltak. Les hele saken

Til toppen