Åpner bakeri og kafe

Gulla Johannesdottir er nå klar til å erobre hjertene til lokalbefolkningen med ekte bakerhåndverk.

Fiskehuset på Kolbotn har vært en pangsuksess siden det åpnet. Folk strømmer til ferskvarebutikken på Kolbotn, og nå blir det utvidelser. 

– Hvis alt går etter planen kan vi åpne et bakeri her i begynnelsen av oktober, sier Gulla Johannesdottir (45).

SKILLEVEGG: – Her, mellom bakeriet og fiskebutikken, skal det settes opp en vegg, sier Gulla Johannesdottir.
SKILLEVEGG: – Her, mellom bakeriet og fiskebutikken, skal det settes opp en vegg, sier Gulla Johannesdottir. Foto: Yana Stubberudlien


Hun er daglig leder for Fiskehuset Kolbotn, som ble åpnet i Sentrumsbygget for 15 måneder siden. Butikken, som drives av en islandsk familie på åtte, har vist seg å bli en suksess på Kolbotn.

– Omsetningen har økt siden oppstarten og holder seg nå på et stabilt nivå. Vi har dekket nesten alle utgiftene i forbindelse med oppstarten av Fiskehuset og er nå klare til å ta ett skritt videre, sier 45-åringen.

GÅR SÅ DET GRINER: Gulla Johannesdottir konstanterer at Oppegård-folket elsker fisken deres. Nå er hun klar for å utvide konseptet.
GÅR SÅ DET GRINER: Gulla Johannesdottir konstanterer at Oppegård-folket elsker fisken deres. Nå er hun klar for å utvide konseptet. Foto: Yana Stubberudlien

Bakeri i oktober

– Vi skal dele opp lokalene i to, og sette opp en vegg mellom fiskebutikken og det som blir et bakeri, sier Johannesdottir, og presiserer at tilbudet i fiskebutikken ikke blir forandret som følge av dette.

Verken navnet eller åpningstidene til bakeriet er avklart, men som på Island, skal det holdes åpent hele uken.

Neste uke får de hjelp av en erfaren bakermester fra Island. Han heter Ragnar Atlason og skal ha ansvar for det lokale bakeriet som skal satse på økologisk brød.

– Ragnar har blant annet erfaring fra helsebakeri og er kjent for sine gode surdeigsbrød og kaker, sier Johannesdottir.

Hun sier bakeriet kommer til å tilby tradisjonelle norske brød og kaker samt nyvinninger fra hele verden, med alt fra danske wienerbrød og islandske godsaker til amerikanske smultringer og franske croissanter.

FLOTT UTSIKT: Rett bak Fiskehuset blir det et spennende, nytt og islandsk spisested.
FLOTT UTSIKT: Rett bak Fiskehuset blir det et spennende, nytt og islandsk spisested. Foto: Yana Stubberudlien

Åpner kafé i desember

Det er ikke bare bakeriet som dukker opp i Sentrumsbygget. De gamle postlokalene rett bak Fiskehuset skal nå transformeres til en kafé.

– Vi håper den kan åpnes i desember. Menyen er ikke satt opp ennå, men vi vil satse på enkle og gode fiske- og kjøtt- retter, og skal selge alt fra baguetter og kaffe til fiskesupper og karbonader, sier Johannesdottir.

OMMØBLERING: Ved etablering av et bakeri vil det bli behov for å flytte på disse kjølediskene og hyllene.
OMMØBLERING: Ved etablering av et bakeri vil det bli behov for å flytte på disse kjølediskene og hyllene. Foto: Yana Stubberudlien


Hun legger til at tilbudet i kafeen blir familierettet og uten alkoholservering.

– Kolbotn har flere steder som serverer alkohol, så vi føler at dette behovet er dekket. Vi ønsker at folk kan sitte her i ro og fred, og kose seg med et godt måltid, sier hun.

PS: Les mer om saken i papirutgaven av ukens Oppegård Avis!

Nyheter Oljeutslipp til Tussetjern

Avdekket nye typer olje i Tussetjern – Fraråder fortsatt bading

Det er fortsatt olje i Tussetjern og det er synlig oljefilm på vannet ved strandsoner etter lekkasje av hydraulikkolje for over en måned siden. Forrige uke ble det også avdekket nye typer olje som tyder på oljeforurensning fra vakuumpumper og kompost. Les hele saken

Til toppen