TILBAKE I FLERE KOLLEKTIVFELT: For en tid tilbake ble det åpnet for kollektivfeltkjøring på E18. Nå åpnes det også for det samme på E6.
Nyheter
TILBAKE I FLERE KOLLEKTIVFELT: For en tid tilbake ble det åpnet for kollektivfeltkjøring på E18. Nå åpnes det også for det samme på E6. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Åpner for elbiler i kollektivfeltet på E6

Kjører du elbil? Fra og med i morgen kan du tute og kjøre på E6 inn og ut av byen.

Dersom du kjører elbil, er nok dette ukens store gladnyhet for deg. 

Fra tirsdag 29. og onsdag 30. november kan elbiler og taxi kjøre i de midlertidige kollektivfeltene langs henholdsvis E6 Nøstvedttunnelen- Klemetsrud og E6 Karihaugen – Hvam.

I tidsrommet mellom klokken 07.00-09.00 inn mot sentrum og klokken 14.00-18.00 ut av sentrum må elbiler ha med seg en passasjer, mens taxier får tilgang hele døgnet.

SKIFTER SKILTENE I NATT: Fra og med i natt blir skiltene som stopper elbilene i kollektivfeltene på E6 skiftet ut.
SKIFTER SKILTENE I NATT: Fra og med i natt blir skiltene som stopper elbilene i kollektivfeltene på E6 skiftet ut. Foto: Thomas N. Witsø Bjølmer

Gode erfaringer

På grunn av den pågående tunnelrehabiliteringen i Osloområdet ble det etablert midlertidige kollektivfelt langs E6 syd for Oslo, mellom Nøstvedt-tunnelen og Klemetsrud og langs E6 nord for Oslo mellom Karihaugen og Hvam for å sikre bussenes framkommelighet.

– Erfaringer viser at det fungerer godt for bussenes framkommelighet og vi åpner nå opp for annen trafikk i kollektivfeltene, sier Nils Karbø, avdelingsdirektør i Statens vegvesen.

Skiltene skiftes i natt

Natt til tirsdag 29. november monteres skiltene langs E6 syd for Oslo mellom Nøstvedt-tunnelen i Akershus og Klemetsrud i Oslo. Natt til onsdag 30. november monteres skiltene langs E6 nord for Oslo mellom Karihaugen i Oslo og Hvam i Akershus.

– Det blir skiltet på samme måte som E18 inn/ut mot Oslo fra sør og vest. Ved å åpne for taxi og elbil hele døgnet – men med krav om passasjer i elbil i tidsrommet fra klokken 07.00-09.00 og klokken14.00-18.00, vil det gi bedre utnyttelse av eksisterende vegareal, samt enhetlig skilting, sier Karbø.

Statens vegvesen vil følge den nye ordningen fortløpende. Dersom bussene hindres framkommelighet vil det bli satt inn tiltak for igjen å sikre bussene høyeste prioritet.

 

 

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen