REPARERTE: Fredag formiddag startet arbeidet med å reparere skadene etter det brutale innbruddet.
Nyheter
REPARERTE: Fredag formiddag startet arbeidet med å reparere skadene etter det brutale innbruddet. (Sigbjørn Vedeld)

Åpner igjen etter sjokkbrekket

I natt dundret en bil inn i Kolbotn Klær og tyver stjal klær for nesten en halv million. Med hjelp fra lokale helter har Barbro Ottesen Muri fått butikken på beina igjen.

Takket være super innsats fra en rekke lokale hjelpere, kan Kolbotn Klær åpne dørene igjen lørdag etter fredagens sjokkinnbrudd.

– Da jeg kom her i natt og så de voldsomme ødeleggelsene hadde jeg ikke trodd det var mulig å åpne igjen denne helgen. Men takket være en super serviceinnstilling blant de mange som har hjulpet oss, kan vi åpne igjen allerede lørdag, sier en opprømt, men sliten innehaver Barbro Ottesen Muri.

– Stor forståelse

I løpet av noen hektiske timer har hun håndtert og dirigert politi, takstmenn, alarmselskap, låsesmeder, snekkere og IT-teknikere som har reparert butikkens datakasser. I tillegg har hun måttet forklare for kunder etter beste evne.

– Det blir dessverre vanskelig å drive butikk uten kasser og muligheter til å betale. Men kundene har vist stor forståelse og vi har fått mange hyggelige hilsener gjennom dagen. Det varmer godt på en dag som denne, sier Ottesen Muri.

(Saken fortsetter under bildet)

EN AV HELTENE: Frank Sørensen hos Follo Lås og Glass-sikring var en av mange helter fredag som bidro til at Barbro Ottesen Muri kan åpne butikken sin allerede lørdag. Foto: Privat

Takknemlig 

Hun er veldig takknemlig for hjelpen gjennom noen hektiske nattetimer og det som ble en lang fredag på jobb.  Da Oppegård Avis besøkte butikken i formiddag var både glassmester og snekker i gang med å reparere de omfattende skadene. 

– Tusen takk til alle sammen som har stilt opp på kort varsel og muliggjort at vi kan åpne igjen på rekordtid, sier Ottesen Muri

 Inntil ny dobbel glassdør er på plass blir det nå en litt uvanlig inngangsparti, med en inngangsdør som kunne passet i de fleste hjem.

– Det blir en litt hjemmekoselig vri i noen uker, men det skal nok gå bra, sier Barbro Ottesen Muri

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen