ÅPNER BUTIKK: Turid Bondevik viser frem lokalet som snart skal bli «hjertet» av Høyås. 8. november åpner nærbutikken.
Nyheter
ÅPNER BUTIKK: Turid Bondevik viser frem lokalet som snart skal bli «hjertet» av Høyås. 8. november åpner nærbutikken. (Oppegård Avis)

Åpner nærbutikk på Høyås

Ideen startet med ønsket om å gi beboere og pårørende et bedre tilbud på kveldstid og i helgene. 8. november åpnes nærbutikken.

Avdelingsleder for dagsenteret ved Høyås bo- og behandlingssenter, Turid Bondevik, forteller at det var reformen og stortingsmeldingen «Leve hele livet», som iverksatte planen om å realisere en nærbutikk. Reformen sier blant annet: «Meldingens hovedfokus er å skape et mer aldersvennlig Norge og finne nye og innovative løsninger på de kvalitative utfordringene knyttet til aktivitet og fellesskap, mat og måltider, helsehjelp, sammenheng og overganger i tjenestene.»

– Det er et ønske om at alle eldre skal ha minst en time aktivitet hver dag. På dagtid er mye sentrert rundt dagsenteret og kantina. Vi fant ut at vi ville gjøre noe for å skape mer liv her på ettermiddagstid og kveldstid, sier Bondevik.

Åpner 8. november

Med gode hjelpere fra både frivillige, Landstormen og Rotary er nå prosjektet om å skape en nærbutikk realisert. I hjertet av Høyås blir det åpningsfest fredag 8. november klokken 15.30.

– Vi starter litt forsiktig. Butikken vil holde åpent to ettermiddager på hverdager og en dag i helgene. Vi har allerede flere frivillige på plass, men vi trenger enda flere som kan være med og drifte nærbutikken. Vi håper for eksempel at enda flere pårørende blir med på dette arbeidet, sier Turid Bondevik.

De som ønsker å bidra i driften av kafeen/nærbutikken, kan henvende seg til tidligere virksomhetsleder på Høyås, Marie Gangdal Rolstad: marie.rolstad@gmail.com.

I nærbutikken på Høyås vil det være flere tilbud. Både fersk bakst, samt kalde og varme drikker skal være på plass til åpningsdagen.

– Vi har mange planer om hvordan nærbutikken kan utvikles, både med sortiment og åpningstider. Vi starter litt i det små, og håper dette skal utvikle seg i veldig positiv retning, sier Turid Bondevik.

Får ny jobb

Hun har tidligere hatt stor suksess med flere aktivitetsprosjekter ved dagsenteret på Høyås. Tidligere i år skapte det stort engajsement hos de eldre da Bondevik tok initiativet til å få rugekasse med kyllinger til dagsenteret.

Ved nyttår går Turid Bondevik over i en ny stilling som avdelingsleder for forebyggende helsearbeid i Nordre Follo kommune.

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen