RUSSEJENTE: Lea Flaten (18) storkoser seg som russ!
Nyheter
RUSSEJENTE: Lea Flaten (18) storkoser seg som russ! (Foto: Peder Blümlein)

Årets russ rul(l)er!

Russen har for fullt inntatt våre gater, til fots og på fire hjul. Bli kjent med årets Oppegård-russ!

 Mange planlegger russetiden sin allerede fra 1. år på videregående. Derfor er det mange som er ekstra stolte når russetiden endelig kommer.

Les også: Beslagla narkotika hos russen

– Det beste er at vi har jobbet sammen så lenge for å få dette til og nå kan vi endelig se på bussen, og hvordan den har blitt. Vi har følelsen av at vi har laget den selv. Det kommer jo også til å bli sykt gøy i ukene fremover, forteller Lea Flaten (18), en av jentene i bussen Viral. 

Saken fortsetter under bildet. 

RUSSEJENTE: Lea Flaten (18) storkoser seg som russ! Foto: Peder Blümlein

30.000 kroner hver

Russetiden er på ingen måte gratis. Når man må kjøpe inn buss, klær og andre russeting går det med mye penger, og mye arbeid.

– Vi har vel brukt rundt tretti tusen kroner hver, inkludert dugnad, så det er veldig lite egenandel faktisk for å være buss, sier Flaten.

Les også: Russ angrep russ

– Vi er 28 i vår buss. Det kanskje litt mye for en jentebuss, men det vanligste er å være 25-30 personer i en buss, forteller hun. 

Låter bra

Årets russ rundt omkring i landet blir kritisert for grove russelåter og som oppfordrer til voldelig oppførsel. Årets Oppegårdruss er en motvekt. Late Night og Viral har begge lagt ut sine russelåter på YouTube.

Les også: To russ vandret i Nøstvettunnelen i natt

Viral, som vant prisen for årets russelåt på russekåringen, har blitt spilt over 5000 ganger på YouTube etter tre uker.

Homecoming 2018 har for øyeblikket 2000 visninger.

Saken fortsetter under bildet. 

GIKK VIRALT: F.v. Hanne Hovden, Andrea berget, Lea Flaten, Selma Sundbye, Trine Nordlie på bussen Viral. Foto: Peder Blümlein

Tradisjon

Til tross for gode trender mot seksuell trakassering og russelåter om vold, er det én ting som aldri endrer seg. Naboklagene hagler inn om høy musikk og russ som blokkerer veien.

Politiet forteller at de kan fjerne deler av musikkanleggene på russebusser hvis de får nok klager om støy.

– Jeg skjønner jo at man har et litt dårlig bilde av russen, og jeg håper at det ikke blir så mye problematikk i år. Jeg tror ikke Oppegårdruss er de verste, avslutter Lea Flaten.

Dette er årets Oppegård-russ. Foto: Peder Blümlein

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen