Arrangerte fakkeltog mot støy

Enormt antall mennesker møtte opp i skogen og gikk sammen mot Taraldrud.

Søndag arrangerte aksjonsgruppen Stopp Støyen fakkeltog fra Tårnåsen og mot Taraldrud, hvor det nye beredskapssenteret skal ligge, og det var ikke mangel på mennesker som ønsket å være med i fakkeltoget. 

Les også: Hun er den nye sjefen for Nordre Follo

Som en eneste lang ild-orm, snodde fakkeltoget seg fra Tårnåsen og ned mot Taraldrud, og det ble en vellykket aksjon i skogen.

Fornøyd

Det anslås at så mange som opp mot 400 deltok i toget.  På forhånd hadde aksjonsgruppen varslet at de kom til å gi fakler til de første 500 som møtte opp, og invitasjonen ble hørt. 

FORNØYD: Helgen Marstrander i aksjonsgruppen
FORNØYD: Helgen Marstrander i aksjonsgruppen "Stopp Støye n (helt til høyre foran) var fornøyd med helgens markering. Foto: Peder Blümlein

Helge Marstrander i aksjonsgruppen Stopp Støyen er fornøyd med aksjonen.

Les også: – Nei til politiske appeller under fakkeltog

– Det er en ganske fin måte å vise samhold og mengde. Ser man her i dag, så er det ganske rørende syn. Det er fantastisk at vi har klart å mobilisere flere hundre til toget. Jeg tror vi er opp mot en tre-fire hundre her i dag, sa Marstrander til Oppegård Avis under aksjonen.

Les også: – Idretten krysset ut av idrettshall-prosjektet

– Det er utrolig sterkt også å kjenne på følelsen av hva vi har klart å få til, og at alle stiller opp. Hele hensikten har vært å lage en fredelig og stille markering, uten store slagord, men en fredelig markering og oppbygging rundt demokratiet. Det er vårt fokus i dag, sa Marstrander.

PS! Se video fra markeringen i videovinduet øverst i saken!

FLERE HUNDRE: Det anslås at så mange som fire hundre deltok i helgens markering..
FLERE HUNDRE: Det anslås at så mange som fire hundre deltok i helgens markering.. Foto: Peder Blümlein
Til toppen