SKYLDES FEIL: Underlaget på kunstgressbanen på Østre Greverud har vært isete og beinhardt de siste to ukene.

Sport Kunstgress på Østre Greverud

SKYLDES FEIL: Underlaget på kunstgressbanen på Østre Greverud har vært isete og beinhardt de siste to ukene. (Foto: Privat)

– Banen er isete og helt ubrukelig til fotball

De siste to ukene er flere fotballtreninger på kunstgressbanen på Østre Greverud blitt avlyst og nå har de første kampene mot andre lag også blitt avlyst. Alt på grunn av at undervarmen ikke virker. Fotballmiljøet er frustrert.

Oppegård Avis har fått flere henvendelser i forbindelse med saken.

"Det er en betydelig skaderisiko ved å spille/"skli rundt" på dette underlaget. Underlaget er isete, steinhardt og helt ubrukelig til fotball. Det er nærmest uforsvarlig å spille fotball her. I går, søndag 13. januar, var banen dårligere enn noen gang tidligere. Det er ved flere anledninger lagt merke til at det ikke kommer røyk ut av pipen ved banen. Betyr dette at anlegget ikke er i drift eller ikke virker", spør en fra fotballmiljøet.

– Anlegget er ikke ødelagt, men for to uker siden oppdaget vi feil med fyringen. Vi prøver å løse problemet og har allerede sett forbedringene etter at vi skrudde på mer varme i slutten av forrige uke. Banen ble mykere i går og det ser ut at forholdene blir bedre i løpet av uken, sier sportslig leder i Kolbotn IL Fotball Herrer, Sindre Brevik (26).

GLATT OG ISETE: Kommunens eneste kunstgressbane med undervarme fungerer ikke som den skal. Foto: Privat

Tolv år gammel og har noen utfordringer

– Det er ikke optimalt når den eneste kunstgressbanen med undervarme som vi har i kommunen ikke fungerer som den skal, sier Brevik videre.

Kolbotn IL og Oppegård IL drifter kunstgressbanen på Østre Greverud sammen.

Banen er tolv år gammel og har noen utfordringer, ifølge daglig leder i Oppegård IL, Hege Frøyna.

– Dette har ikke noe med økonomi å gjøre, men at fyrkjelleren og systemet er tolv år gamle, og at deler ryker.

Hege Frøyna, daglig leder i Oppegård IL

– Kun undervarmen koster ca. 250.000 til 300.000 kroner per sesong. Utgiftene til måking, kosting og harving på ca. 250.000 kroner kommer i tillegg til dette. I fjor betalte vi ca. 550.000 kroner for perioden november til april. I år har vi allerede brukt ca. 200.000 kroner på dette, sier Frøyna.

– Stemmer det at forholdene er så dårlige på grunn av at undervarmen skrus ned til det laveste som et innsparingstiltak?

– Nei, dette har ikke noe med økonomi å gjøre, men at fyrkjelleren og systemet er tolv år gamle, og at deler ryker, sier Frøyna.

Oppegård Avis har også stilt flere spørsmål til styreledelsen i begge idrettslagene.

Vi oppdaterer saken fortløpende.

BANEN MED ISLAG: Slik så banen ut i går kveld.

Har ikke lagt inn midler til undervarme på Sofiemyr

Oppegård Avis har også skrevet at den andre kunstgressbanen, som ligger i Sofiemyr idrettspark, er klargjort for undervarme, men den har aldri vært koblet til.

SOFIEMYR KUNSTGRESS: Undervarme på Sofiemyr kunstgressbane har ikke vært prioritert av kommunen siden denne banen ble tatt i bruk, og det er heller ikke lagt inn midler til undervarme i år. Foto: Yana Stubberudlien

 

Det koster mye å fyre en helårsbane med kunstgress. Undervarme på Sofiemyr kunstgressbane har ikke vært prioritert av kommunen siden denne banen ble tatt i bruk, og det er heller ikke lagt inn midler til undervarme i år.

– Kommunen har heller ingen varmesentralsanlegg for å fyre den, sier Brevik.

Han sier at det optimale hadde vært å ha undervarme på begge banene.

– Det hadde vært fint å slippe å dra på treninger til Ekeberg, sier Brevik.

Han håper situasjonen blir bedre om ett år når Tømtebanen på Sofiemyr får en kunsgressbane med undervarme og lys.

Les osgå: Grønt lys for ny kunstgressbane

Tvillingbyene Kolbotn og Ski

Hvor lenge skal det få være sånn?

"Jeg lurer på om ordfører Hanne Opdan og varaordfører Hans-Martin Enger har sett hvordan Jan Baalsruds plass ser ut i dag, med buskene som er ustelt og nesten fire meter høye", skriver leser Anne Elisabeth Henriksen fra Kolbotn. Les hele saken

Gjersjøelva natur- og kulturpark

Ferdig med restaureringen av ruinene etter Stubljan

Gjersjøelva natur- og kulturpark fikk i 2018 en halv million kroner av Sparebankstiftelsen til restaurering av ruinene etter en nedbrent herregård ved Hvervenbukta. Det har vært et utfordrende arbeid å bygge opp muren på nytt. Frank Westgaard fra Svartskog har gjort et formidabelt arbeid. Sjekk resultatet! Les hele saken

Til toppen