HJELPER ANDRE: Marit Duggal i Hjelp oss å hjelpe - Akershus og kjøpmann Monir Hussain håper på mange donasjoner i innsamlingskurven på Rema 1000 Kolbotn.
Nyheter
HJELPER ANDRE: Marit Duggal i Hjelp oss å hjelpe - Akershus og kjøpmann Monir Hussain håper på mange donasjoner i innsamlingskurven på Rema 1000 Kolbotn. (Sigbjørn Vedeld)

Ber om hjelp til å hjelpe andre

Minst 60 personer i Oppegård trenger hjelp for å få endene til å møtes i jula. Marit Duggal hjelper dem.

Helt fra hun var ung har Marit Duggal (46) fra Kolbotn opplevd glede ved å hjelpe andre. I flere år har hun engasjert seg i foreningen Hjelp oss å hjelpe - Akershus.

– Vi er en organisasjon som jobber med å hjelpe gjennom hele året, men det blir selvsagt litt ekstra nå når det nærmer seg jul, sier Duggal.

Kaster minst mulig

Vi møter henne på Rema 1000 Kolbotn. Kjøpmann Monir Hussain (31) tente raskt på ideen da Duggal kontaktet ham.

– Vi har en filosofi på at vi skal kaste minst mulig mat. Derfor har vi gjort en avtale om at mat som går over datoen legges på frys, og gis til Marit og hennes prosjekt. Nå i førjula setter vi også opp en innsamlingskurv hvor kundene kan bidra. Kjøper du for eksempel noen store plater sjokolade, kan du ta med litt ekstra, betale og legge det igjen i innsamlingskurven, forteller Hussain.

Marit Duggal er strålende fornøyd med å ha fått med seg kjøpmannen hos Rema 1000 på innsamlingsaksjonen.

- Vi jobber i hele Akershus, men i Oppegård er det cirka 60 personer som trenger hjelp for å ha en verdig jul. Dette er gjerne snakk om barnefamilier. Jeg er heldig som har Monir, som hjelper oss med mat. Vi har sagt at alle skal få en skikkelig julemiddag på julaften, og det skal vi klare, sier Marit Duggal.

Varme sokker

Hun forteller om mange triste skjebner der ute.

– Vi får også inn mange julegaveønsker. Her om dagen fikk vi brev fra en familie med tre barn, hvor det blant annet er en 16 år gammel jente. Det hun ønsket seg til jul var et par varme sokker. Hun frøs nemlig så fælt i skoene på skolen. Det er ikke det vanligste ønsket fra en 16-åring, men det sier litt om situasjonen de står i, sier Duggal.

Monir Hussain er svært imponert over engasjementet til Marit Duggal.

– Hun må være verdens snilleste dame. Jeg har aldri møtt en person med et engasjement som jeg ser hos Marit. Godhet tvers gjennom, sier Monir Hussain.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Kjører anleggsvannet fra Storebukta til Vestby

Etter krav fra Fylkesmannen ble det langvarige utslippet fra Storebukta-prosjektet til Kolbotnvannet stoppet onsdag forrige uke. Utbyggeren kjører nå anleggsvannet fra Storebukta til en lanbrukseiendom i Vestby hvor vannet oppbevares i en tett tank. Les hele saken

Nyheter Prisøkning fra 27. januar

Ruter øker billettprisene

Førstkommende søndag kommer den årlige prisendringen fra Ruter som innebærer en prisøkning på de fleste billettyper. Samtidig endres aldersgrensene for barn og ungdom slik at barn under seks år reiser gratis og ungdom betaler barnebillett frem til fylte 18 år. Les hele saken

Til toppen