PAPIRELV: Biblioteket sørget for mange spennende konkurranser under sommerlesfesten 6. september. Bildet er fra konkurransen "Papirelv". De to lagene måtte legg ark, sammenhengende og uten mellomrom, fra start til mål. Publikumerne fulgte godt med og sørget for god stemning under konkurransen.
Nyheter
PAPIRELV: Biblioteket sørget for mange spennende konkurranser under sommerlesfesten 6. september. Bildet er fra konkurransen "Papirelv". De to lagene måtte legg ark, sammenhengende og uten mellomrom, fra start til mål. Publikumerne fulgte godt med og sørget for god stemning under konkurransen. (Foto: Yana Stubberudlien)

Årets beste Sommerles-bibliotek i Akershus

Oppegård bibliotek er årets beste Sommerles-bibliotek i hele Akershus. Torsdag 6. september kom over 360 barn og unge til Kolben for å feire en meget vellykket sommerleskampanje.

Sommerles, som er en digital lesekampanje for 1.-7. klasse som varte fra 1. juni til 31. august, blir bare mer og mer populær i vår kommune.

Over halvparten av alle barna i 1.-7. klasse i Oppegård har deltatt på den i år. Det er også slik at Oppegård bibliotek har i år blitt det beste Sommerles-biblioteket blant bibliotekene i de 22 kommunene i Akershus fylke, ifølge statistikken.

– Vi blir veldig glad og begeistret når vi ser at Oppegård har så mange ivrige barn og unge som er så glad i å lese. Samtidig håper vi at enda flere blir med på Sommerles neste år, sier bibliotekar og medansvarlig for Sommerles-arrangementet i Oppegård, Hans Martin Enger.

Imponerende resultater

Den øvrige statistikken taler vel godt for seg selv. Bare sjekk disse resultatene og nyt dem!

  • Oppegård bibliotek hadde litt over 1000 deltakere på Sommerles i fjor og 1400  i år.
  • Over 2,3 millioner sider har blitt lest av Oppegård-deltakerne i år. Det er over en halv million flere sider  enn i fjor.
  • Hver deltaker har i gjennomsnitt lest 15,2 bøker og 1651 sider!
  • 21.301 bøker har blitt lest i år vs. 15.890 bøker i fjor.

Over 2 millioner sider

– Vi er selvfølgelig stolte og glade over å få være vertskap til barn som sammen har lest over 2 millioner sider i sommer, sier bibliotekar og medansvarlig for Sommerles-arrangementet i Oppegård, Agnethe Gulbraar.

Hun sier Sommerles fenger ikke bare de sterke leserne, men har også løftet dem som ikke har likt bøker.

– De barna har i sommer både blitt lest for og lyttet til lydbøker for å oppnå poeng i Sommerles, og har oppdaget til sin store overraskelse at det finnes masse  spennende historier, sier Gulbraar.

Takker for hjelpen

– Målet vårt til neste år er å få med enda flere av elevene på 6. og 7. trinn.

Arrangørene er veldig takknemlig for foreldrehjelp og  andre frivillige under festen. De takker også Kolbotn torg for bidrag til premier samt Rema 1000 for is.

Hun sier premien for de eldste barna (4. til 7. trinn) blir forfatterbesøk med klassene sine i Kolben i november.  Simon Stranger ("Kokotopia) og Audhild Solberg ("Superbitch"-bøkene) har takket ja til å komme.

– Det er  viktig for oss at hovedpremien er forfatterbesøk slik at vi på den måten understreker at vi som bibliotek har som hovedformål å stimulere til lesing og leseglede blant barn og ungdom, sier Gulbraar.

Se også bildeserien fra årets sommerlesfest: Sommerlesfesten i Kolben 6. september

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen