HEKTISK HELG: Politiet har hatt flere ting å hegne fingrene i denne helgen.
Nyheter
HEKTISK HELG: Politiet har hatt flere ting å hegne fingrene i denne helgen. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Bilulykke på Taraldrudveien og Sofiemyr

Det har vært en hektisk helg for politiet, med både bilulykker og tyverier i kommunen.

Natt til lørdag 14. oktober ble en båtmotor stjålet fra Svartskog. En ansatt ved Oppegård båtforening oppdaget at en bom var brutt opp og en 115 hk båtmotor har blitt stjålet, melder politiet. Politiet ble kontaktet og tyveriet blir anmeldt. 

Les også: Slåsskamp i Kolbotnveien

Bilulykker 

Lørdag 14. oktober i 13.30 tiden kjørte en bil av veien ved rundkjøringen til E6 på Taraldrudveien. Føreren, en mann i 80-årene, fikk førerkortet beslaglagt og anmeldes, opplyser politiet.

–  Han har kjørt av veien ved rundkjøringen, og truffet et viltgjerde. Det var ingen store skader, men to personer ble fraktet til sykehuset, sier operasjonsleder i Øst politidistrikt, Håkon Nilsen. 

UT AV VEIEN: I denne rundkjøringen kjørte den eldre sjåføren av veien.
UT AV VEIEN: I denne rundkjøringen kjørte den eldre sjåføren av veien. Foto: Oppegård Avis

 De to kvinnene i 20-årene var passasjerer i bilen, og ble kjørt til traumemottaket på Ullevål Sykehus. 

Natt til søndag fikk politiet inn nok en melding om bilulykke i kommunen. Dette var en singelulykke på Sofiemyr.

Les også: To mistet lappen etter råkjøring på E6

– Her er det mistanke om promille. Noen meldte inn at en bil har kjørt av veien, og politiet har prøvd å finne føreren av bilen, men ikke lykkes, sier Nilsen.  

Et vitne skal ha sett hendelsen der bilen har kjørt ned en en lyktestolpe og et veiskilt.  

Bråk på Greverud 

Natt til mandag 16. oktober fikk politiet inn en melding om en mann i 30-årene som ropte og ringte på dørklokker ved et eldresenter på Greverud. 

– Noen har blitt forstyrret av en som ropte og ringte på dører og vekket beboerne. En mann i 30-årene ble bortvist, han skal ha ropt etter en dame, sier Nilsen. 

Politiet kom til stedet og fikk tak i mannen, som blir anmeldt for ordensforstyrrelse. Mannen ønsket ikke å forklare seg, opplyser politiet.  

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen