SPREDT PÅ TRE ADRESSER: Næringseiendommene som ligger på begge sider av Trollåseveien, like ved krysset i Trollåsveien, Lienga og Mellomåsveien, har en rekke større leietakere. Den største leietakeren er fortsatt Volvo Maskin.

Nyheter Mastemyr næringspark

SPREDT PÅ TRE ADRESSER: Næringseiendommene som ligger på begge sider av Trollåseveien, like ved krysset i Trollåsveien, Lienga og Mellomåsveien, har en rekke større leietakere. Den største leietakeren er fortsatt Volvo Maskin. (Foto: Anders Nordheim-Dah)

Ble delt opp i tre

Næringseiendommene på Mastemyr ble spredt på tre adresser.

Næringseiendommene, som ligger på begge sider av Trollåseveien, like ved krysset i Trollåsveien, Lienga og Mellomåsveien, har en rekke større leietakere, blant annet Volvo Maskin, Bring, Ford Motor Norge AS, Volvo Penta Norge og Mazda Motor Norge AS.

Det har i flere år pågått rykter om utviklingsplaner for disse eiendommene. De eies av en rekke selskap, blant annet NHP Eiendom AS, et norsk eiendomsselskap med hovedkontor i Trondheim.

For ett år siden skrev Oppegård Avis om Høyres planer om å omregulere næringsområdet i Mellomåsveien på Trollåsen samt noen næringsarealer på Sofiemyr til boliger. Det er foreløpig usikkert hvordan det rødgrønne flertallet i Nordre Follo skal forholde seg til disse planene.

Les også: Flytter ut fra Oppegård

Ble delt opp i tre

Eiendommen hvor post- og logistikkselskapet Bring og den største leietakeren Volvo Maskin holder til per i dag, består i dag av to bebygde parseller.

I september ble denne eiendommen fradelt fra Lienga 2. Sistnevnte har en næringsbygning med kombinasjonslokaler (red. anm.: kontor og lager) på cirka 19.817 kvadratmeter i areal og ligger på andre siden av Trollåsveien.

De to andre tomtene, som leies ut til Volvo Maskin og Bring, har fått adresse Mellomåsveien 1 og Trollåsveien 1.

– Vi har fradelt disse parsellene fordi de to tomtene har ulike bygningstyper, så det er mest hensiktsmessig å skille ut kontor fra lager, sier Tore Svendsen fra Kolbotn Eiendom AS, som representerer grunneieren.

Les også: Sliter med tomme lokaler

Flytter ut i 2022

Svendsen sier at det ikke skjer noen store forandringer på de tre eiendommene i de nærmeste fem årene.

– Lienga 2 skal fortsatt leies ut til ulike bedrifter. Når det gjelder Volvo Maskin, har de en leiekontrakt med oss i fire år til. Kontrakten går ut i 2023, så foreløpig har vi ingen konkrete planer for denne eiendommen, sier Svendsen.

Oppegård Avis har tidligere skrevet at den store maskinimportøren Volvo Maskin, som har hatt hovedkontor på Mastemyr i 40 år, har planer om å flytte nord for Oslo med sine 250 ansatte i 2022. Prosessen rundt flyttingen har nå pågått i tre år.

Les også: Volvo-rekord

Flere ledige kontor- og lagerlokaler

Når det gjelder Lienga 2, som er på rundt 8.300 kvadratmeter i areal og ligger på ande siden av Trollåsveien, har næringsbygget flere ledige kontorlokaler, ifølge Reidar Kjølberg. Sistnevnte jobber med utleie og salg av lokaler for grunneier Kolbotn Eiendom AS.

– Vi har rundt 2.200 kvadratmeter med kontor og rundt 400 kvadratmeter med lager ledig per i dag, sier han.

LIENGA 2: – De ledige lokalene er ribbet og klare for oppbygging til nye leietakere, sier Reidar Kjølberg.

 

Les også: Store planer for Lienga

 

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Inviterer nabokommunene til dialogmøte neste uke

Prosjektet med bygging av Politiets nasjonale beredskapssenter (PNB) på Taraldrud går mot slutten. Det nærmer seg også et nytt dialogmøte med nabokommunene. Les hele saken

Til toppen