POLITIET TAR DET ALVORLIG: Både Follo politiet og Oslo politiet har snakket med den eldre damen som ble ranet, onsdag 23. oktober.
Nyheter
POLITIET TAR DET ALVORLIG: Både Follo politiet og Oslo politiet har snakket med den eldre damen som ble ranet, onsdag 23. oktober. (Bilde: Veronica Grude Docker)

Dame (85) skal ha blitt ranet på høylys dag

En eldre dame hevder hun ble ranet i Pernilles vei på Sofiemyr, forrige onsdag. Nå vil hun advare andre om å være på vakt.

Onsdag 18. oktober, omtrent midt på dagen, var kvinnen (85), og hennes mann på vei hjem fra en handletur på Sofiemyr senter, da hun ble frastjålet et kostbart gullarmbånd. 

Les også: Se Taraldrud gjennom Peder Blümleins kameralinse

– Da vi svinger inn i Pernilles vei blir vi passert av en mørk stasjonsvogn. Bilen snur inn i et portrom og presser oss nærmest opp mot siden. Så ruller de ned vinduet både foran og bak, og spør på gebrokkent engelsk etter hospital og doktor, forteller kvinnen, som ønsker å være anonym, til oavis.no.

Griper hånden

Ekteparet prøver å finne ut av om kvinnen er dårlig, og kvinnen griper da tak i kvinnens hånd og begynner å kysse den, mens hun tvinner et kjede rundt håndleddet hennes. 

RANET PÅ VEI HJEM: Ekteparet Amundsen hadde vært på Sofiemyr Senter og handlet, da de ble ranet av to personer i en bil. (Foto: Oppegård Avis).
RANET PÅ VEI HJEM: Ekteparet Amundsen hadde vært på Sofiemyr Senter og handlet, da de ble ranet av to personer i en bil. (Foto: Oppegård Avis). Foto: Oppegård Avis

– Jeg ropte nei og dro hånden min tilbake, og mannen min fikk hjulpet meg med å få armen løs. Da kjører bilen fort avsted, og jeg oppdager at mitt gullarmbånd er borte, mens hennes kjede er igjen, sier hun. 

– Trist

For damen var opplevelsen ubehagelig og oppskakende, og hun håper at andre ikke må oppleve det samme. 

– Jeg ringte politiet og de kom samme dag og tok forklaring, så de tar det jo alvorlig. Både politiet fra Follo og Oslo har kommet og snakket med meg, og de mente at de går etter eldre ektepar. De tror bilen har fulgt etter oss, sier hun.

Damen synes det hele er trist, og oppfordrer folk til å tenke seg om før man prøver å hjelpe i slike situasjoner.

Les også: Derfor ser du bygningsgjerder og gravemaskiner her

– Det er en advarsel om at man antakelig ikke skal være så høflig og snill når noen ber om hjelp, og det er jo litt trist. Man vil jo gjerne være hjelpsom. Det er en litt trist erfaring, men sånn er det jo. Man tenker ikke i de baner at det kan være noe skummelt. Verden vil ikke være den samme, sier hun.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen