REKORDMANGE BOKORMER: Over 1000 barn fra hele Oppegård deltok i bibliotekets sommerleskampanje i fjor. På bildet kan du se Sofiemyr-elevene fra femte trinn som gleder seg til oppstarten av årets Sommerles.
Nyheter
REKORDMANGE BOKORMER: Over 1000 barn fra hele Oppegård deltok i bibliotekets sommerleskampanje i fjor. På bildet kan du se Sofiemyr-elevene fra femte trinn som gleder seg til oppstarten av årets Sommerles. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Bli en sommerleser

Oppegård bibliotek inviterer alle barn fra 1. til 7. klasse til å bli med på Norges kuleste lesekonkurranse som starter i dag.

– Vi håper mange blir med på årets Sommerles. Dette styrker barnas leseglede og leseferdigheter gjennom sommeren, og gir et bedre utgangspunkt for videre læring gjennom skoleløpet, sier barne- og ungdomsbibliotekar ved Oppegård bibliotek, Agnethe Gulbraar (50).

Sommerles er en nasjonal lesekampanje for barn som varer frem til 31. august. For å bli med på den må hver elev opprette en profil på sommerles.no og registrere bøker der. Påmeldingen starter 1. juni.

Slo alle rekorder

Oppegård bibliotek har hatt Sommerles-kampanjer i forskjellige varianter siden 2002, men i fjor tok det fullstendig av da kampanjen ble digital.

– Fjorårets kampanje ble stor suksess og trakk over 1000 barn. Det viste seg også at Oppegårdbarna leste mest av alle kommunene i hele Akershus, jubler Gulbraar.

Ifølge henne var det en gjennomsnittlig oppslutning på omtrent 17 prosent av barna i Akershus, mens i Oppegård deltok hele 42 prosent av barna.

Les også: Bokfest til 100

Is + bok = Fest

Tradisjonen tro skal Sommerles avsluttes med den populære sommerlesfesten med diskotek, premieutdeling, leker, superquiz og gratis is i Kolben. I år skal festen arrangeres torsdag 6. september.

Les også: For et lånebonanza!

GLEDER SEG: Daniel Lyseng (10), Sindre Øverby (10), Oda Holmen-Winje (10) og Frøydis Johansen Myklebust (10) fra Sofiemyr skole. Foto: Yana Stubberudlien

– Alle som når level ti i Sommerles-spillet kan delta på festen. Elevene får invitasjon og må melde seg på festen via sommerles.no innen den 31. august, sier Gulbraar.

Rundt 300 barn storkoste seg på fjorårets sommerlesfest. Oda Holmen-Winje (10) fra Sofiemyr var blant disse.

– Jeg leste aldri bøker om sommeren før i fjor sommer da jeg meldte meg på Sommerles og begynte å lese bøker sammen med min bestevenninne. Den første dagen leste vi bøker på biblioteket hele dagen og gikk til nivå ti med en gang. Det var også gøy å løse de ulike oppgavene, oppnå trofeer og konkurranser, sier Oda.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen