INVITERER TIL BURSDAGSFEIRING: – Velkommen til bursdagsfeiring i en historisk ramme, sier leder av Myrvoll Vel og ansvarlig for jubileumsarrangementet, Jarle Jodnes, og Camilla Kirkemo Tokerud, som er webredaktør og ansvarlig for sosiale medier i vellet.

Kultur Jubileumsarrangement

INVITERER TIL BURSDAGSFEIRING: – Velkommen til bursdagsfeiring i en historisk ramme, sier leder av Myrvoll Vel og ansvarlig for jubileumsarrangementet, Jarle Jodnes, og Camilla Kirkemo Tokerud, som er webredaktør og ansvarlig for sosiale medier i vellet. (Foto: Yana Stubberudlien)

– Bli med å feire Myrvolls 100 år

Myrvoll som sted feirer 100 år. Dette skal markeres førstkommende lørdag med en bursdagsfeiring i en historisk ramme.

– På 100 år har vårt lokalsamfunn på Myrvoll vokst fra en enkel husmannsplass til en perle av et boligområde med rundt 300 husstander. 100-årshistorien vår er innholdsrik og viser blant annet hvor mange engasjerte personer som har bodd på Myrvoll, sier leder av Myrvoll Vel og ansvarlig for jubileumsarrangementet, Jarle Jodnes (72).

– Vi vil skape blest om Myrvoll, ta vare på historien og styrke bomiljøet som vi representerer.

Jarle Jodnes, leder av Myrvoll Vel

Han sier lysten til å skape og bidra med dugnadsånden har vært til stede hele tiden.

– Nå gjør vi to ting samtidig. Vi feirer 100 år og samtidig starter vi med å se fremover. Vi vil skape blest om Myrvoll, ta vare på historien og styrke bomiljøet som vi representerer, sier Jodnes.

 

1918 VS. 2018: Kartutsnittet fra 1918 viser husmannsplassen Myrvold. De hadde en ku, en kalv og ett får, og dyrket 1/4 tønne hvete og 1/8 tønne rug. Det andre bildet ble tatt i 2018 og viser at gjennom de 100 årene har Myrvoll blitt utviklet fra en enkel husmannsplass til et flott boligområde med rundt 300 husstander.

Omvisning og aktiviteter

– Vi ønsker at flest mulig kommer for å feire den store dagen sammen med oss. Arrangementet er åpent for alle og det er ingen påkrevd påmelding, så både barn og voksne er hjertelig velkommen, sier Camilla Kirkemo Tokerud (35), webredaktøren og ansvarlig for sosiale medier i vellet.

Hun sier at klokken 10:00-11:30 vil det bli en omvisning på speiderhytta i Stangåsveien. Sistnevnte ble etablert i 1933 og har siden den gang vært en viktig del av Myrvolls historie.

– Her blir det også mulighet for å delta i ulike aktiviteter og øvelser som kasting med livline, pilkasting, ringspill og speiderpuslespill, sier Kirkemo Tokerud.

100-ÅRS EMBLEM: Dette er symbolet for alt Myrvoll Vel gjør og pynter med i forbindelse med arrangementet. Ilustrasjonen er laget av den lokale kunstneren Julie Aida, som vokste opp på Myrvoll (Tårnveien) og gikk på Østli skole. Illustrasjon: Julie Aida

 

Les også: Siste sjanse for mimrekveld

Korpsmusikk

Klokken 12:00 skal Oppegård Janitsjar (tidligere Myrvoll hornmusikk) blåse i gang festen med en konsert.

FLOTT PRESENTASJON: På Fjelltun i Myrvollveien 5 kan du også oppleve en historisk presentasjon i form av bilder og tilhørende tekster om Myrvolls utvikling i perioden 1919-2019. Foto: Yana Stubberudlien

Det blir underholdning med både folkelig og barnevennlige melodier, og som hør og bør blir det en bursdagssang.

Det lokale cateringselskapet stiller opp med en tradisjonspreget og barnevennlig meny som kan nytes utendørs på Fjelltun (red. anm.: vellets forsamlingslokale i Myrvollveien 5).

Ordfører Thomas Sjøvold blir også med på feiringen og skal holde tale klokken 12.40.

JUBILEUMSBANNER: Lørdag 18. mai begynte Myrvoll Vel å henge opp jubileumsbannere. På bildet ser du et banner på 2,5x8 meter som dekker frontveggen på Fjelltun. Foto: Privat

Sang og konkurranser

Videre blir det mer underholdning ved de lokale visesangerne Tone Holte og John Vedde som sørger for formidling av lokale sangskatter fra gamle dager.

Er du av den aktive typen, kan du være med på diverse leker og premiekonkurranser. Det blir sekkeløp, mulighet for å kaste på stikken med femøringer, gå på stylter, prøve seg på rockering-boogie, blikkbokskasting, tautrekking og potetløp.

Les også: Allsang på Myrvoll

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen