BLI MED: Arrangør for Stopp støyen-løpet, Kristin Rosebø oppfordrer til å melde seg på løpet som avholdes på søndag.
Nyheter
BLI MED: Arrangør for Stopp støyen-løpet, Kristin Rosebø oppfordrer til å melde seg på løpet som avholdes på søndag. (Bilde: Øydis Lunde Fjørtoft)

– Bli med og løp!

Kristin Rosebø håper så mange som mulig melder seg på Stopp støyen-løpet som går av stabelen søndag 6. august. Nå oppfordrer hun alle til melde seg på, enten man vil gå, løpe eller sykle.

En uke før Kommunal- og moderniseringsdepartementet skal behandle politiets nasjonale beredskapssenter på Taraldrud, arrangerer aksjonsgruppen Stopp støyen, Stopp støyen-løpet. Løpet skal gå i området rundt Grønliåsen og Taraldrud, og alle er velkomne.

Les også: Torbjørns tøffeste turtips

– Jeg forstår at mange ikke klarer å sette seg inn i betydningen av andre menneskers stille rekreasjonsområder, så nå vil vi vise fram naturen som betyr så mye for oss. Man kan bare tenke seg hva det vil gjøre med området når det skal komme 2250 helikopterløft i året her,kombinert med lyd fra skudd og eksplosiver. Det nye senteret er plassert midt i våre mest brukte turstier, sier Rosebø.

– Ikke for sent

Arrangørene satser på at mange fortsatt vil melde seg på løpet, som er delt opp i en sykkeltrasé på 16, 5 kilometer, en runde på ti kilometer og en på to kilometer.

– Til nå har vi fått nesten 300 påmeldte, men vi ønsker flere. Vi kan fortsatt påvirke hvordan beredskapssenteret skal utformes, og vi håper folk blir med og viser sitt engasjement. Det er ikke for sent, sier Rosebø.

Meld deg på Stopp støyen-løpet her

Hun håper særlig at flere syklister melder seg, og forteller at løypa bør være overkommelig for de fleste.

– Sykkeltraseen er lagt rundt Grønliåsen, og er stort sett på grusvei. Den er innom noen skogholt med et par hinder i veien, men det er ingen farer, alle kan gjennomføre dette, sier Rosebø.

Se kart over løypene her

ØNSKER ALLE VELKOMNE: Kristin Rosebø minner om at løpet er for alle.
ØNSKER ALLE VELKOMNE: Kristin Rosebø minner om at løpet er for alle. Foto: Øydis Lunde Fjørtoft

For alle

Løpet skal passe alle, også de som ønsker å ta søndagsturen i regi av Stopp støyen.

– Man kan ta med seg termos og niste og gå løpet. Eller man kan løpe det på tid.

Granum Rosebø oppfordrer også folk som ikke skal delta til å komme og heie. Etter løpet blir det samling på Fløisbonn gård.

– Også de som ikke har deltatt kan komme og høre appeller fra klokken 13.45. Vi har også flotte premier vi skal trekke vinnere av, sier Rosebø.

Møt i god tid

Påmeldingsfristen er lørdag 5. august, klokken 23.59. Rosebø oppfordrer imidlertid folk til å melde seg på så snart som mulig, da det av praktiske årsaker kun er plass til 600 deltagere.

Les også: – Forstår at folk er urolige

– Det kan være vi åpner for etternølere på søndagen. Det spørs på antallet påmeldte lørdag kveld, sier Rosebø.

Skal du delta på løpet ønsker arrangørene at du møter i god tid, enten du skal løpe, gå eller sykle, for å få startnummer. Oppmøte er ved Fløisbonn gård. 

– Vi ønsker at deltakerne møter 40 minutter før start. Syklister må møte 10.30, de som skal gå turen bør møte 10.45 og de som skal løpe eller gå ti eller to kilometer-runden bør møte 11.15, opplyser Rosebø.

Hun legger til at det vil være muligheter for parkering, men det er fint hvis folk som kan, kommer uten bil.

Til toppen