TRIST UTVIKLING: Mette Kosstad frykter hun ikke lenger kan dra til Hvervenbukta når de nye bomstasjonene settes i drift 1. juni.
Nyheter
TRIST UTVIKLING: Mette Kosstad frykter hun ikke lenger kan dra til Hvervenbukta når de nye bomstasjonene settes i drift 1. juni. (Oppegård Avis)

– Bomstasjonene forringer livet mitt

Hun mener de nye bomstasjonene gir henne en sorgreaksjon. Mette Kosstad fra Jordbærsletta frykter de daglige turene til Hvervenbukta forsvinner etter 1. juni.

De siste ukene har både Oppegård Avis og en rekke andre medier skrevet om de nye bomstasjonene som er i ferd med bli montert opp. Fra 1. juni vil du måtte passer en ekstra bomstasjon om du kjører bil til Oslo.

Forrige uke kunne du lese om pendlerparkeringen på Rosenholm. Det gjorde også Mette Kosstad fra Jordbærsletta like ved Kolbotn sentrum.

– Det er så utrolig trist å tenke på at jeg etter 1. juni må innskrenke disse turene til det minimale.

Mette Kosstad

– Det er så tragisk. Jeg får en sorgreaksjon av disse nye bomstasjonene.

Rekreasjon

Daglig reiser hun til Hvervenbukta for gå turer sammen med hunden «Lille».

– I sommerhalvåret pleier vi å være her også klokken åtte om morgenen for å bade.

74-åringen er oppvokst på Kampen i Oslo, og som barn husker hun mange turer til Hvervenbukta.

– Det var ikke tilrettelagt på samme måten som det er i dag. Hvervenbukta er et nydelig rekreasjonsområde, og det var nettopp på grunn av nærheten hit at jeg flyttet til Kolbotn og Jordbærsletta.

Trist

Hun er vant til å kjøre frem og tilbake flere ganger om dagen. Om sommeren er det for vamt å reise hit midt på dagen. Derfor blir det badetur om morgenen og gåtur om kvelden.

– Det er så utrolig trist å tenke på at jeg etter 1. juni må innskrenke disse turene til det minimale. Jeg har ikke råd til å betale bompenger for å bade elller gå tur med bikkja, sier Mette Kosstad.

TURKAMERATER: Mette Kosstad og hunden «Lille» er ivrige brukere av turområdet i Hvervenbukta. Etter 1. juni frykter Kosstad at hun må finne et nytt område, uten bom. Foto: Oppegård Avis

– Min livskvalitet blir forringet av disse bomringene. Jeg kan heller ikke besøke barna mine like ofte. Ett av dem bor på Høybråten. Alt blir så tungvint, spesielt når vinteren kommer.

Kosstad mener politikerne ikke tar nok hensyn til de eldre.

– Alle er ikke mellom 20 og 50 år. Alderstrygden har ikke fulgt samme utvikling som lønnsnivået. Jeg begynner å merke det, selv om jeg har en helt vanlig alderstrygd.

En sorg

Mette Kosstad sier hun er i ferd med å bygge opp en sorgreaksjon.

– Jeg har tenkt på hvor fantastisk fint jeg har det. På Jordbærsletta står jeg opp om morgenen, slenger på meg badetøy og kjører de få minuttene det tar hit til Hvervenbukta for å bade. Når den nye bomstasjonen kommer, kan jeg ikke gjøre dette lenger, og det gjør meg så trist at jeg får lyst til å gråte.

– Du kan jo bade på Ingierstrand uten å passere bommen?

– Ja, det kan jeg, men Ingierstrand er ikke nærheten av å ha det samme turområdet, som det vi finner her i Hvervenbukta, sier Mette Kosstad.

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen