KONTROLLERER: Politiet har jevnlig kontroller på E18 over Svartskogtoppen. Bildet er tatt fra en kontroll tidligere i år og er kun et illustrasjonsbilde.
Nyheter
KONTROLLERER: Politiet har jevnlig kontroller på E18 over Svartskogtoppen. Bildet er tatt fra en kontroll tidligere i år og er kun et illustrasjonsbilde. (Bilde: Hans Kristian Barbøl)

Bot-bonanza på Svartskogtoppen

Bøter ble skrevet så blekket sprutet under UP-kontroll på "Utover'n".

På formiddagen fredag den 2. juni avholdt Utrykningspolitiet en kontroll på den såkalte "Utover'n" på Svartskog. Det ble en kontroll av det hektiske slaget!

I løpet av kontrollen ble det foretatt ikke mindre enn fire førerkortbeslag og 39 (!) forenklede forelegg for hastighet.

I tillegg ble en person anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort.

Mange bøter i år

Svartskogtoppen er et yndet sted å kjøre for fort, og de mange foreleggene som ble delt ut den 2. juni, er langt fra de første i år.

Les også: Flere mistet lappen på Svartskog

Ved 12-tiden på ettermiddagen den 20. april avholdt Utrykningspolitiet en kontroll i nordgående retning på E18 på Svartskog. 

KONTROLLERER: Politiet har jevnlig kontroller på E18 over Svartskogtoppen. Bildet er tatt fra en kontroll tidligere i år og er kun et illustrasjonsbilde.
KONTROLLERER: Politiet har jevnlig kontroller på E18 over Svartskogtoppen. Bildet er tatt fra en kontroll tidligere i år og er kun et illustrasjonsbilde. Foto: Hans Kristian Barbøl

Fire førerkort ble beslaglagt i kontrollen, og årsaken var både hastighet og et tilfelle av rus.

I sistnevnte tilfelle ble en bilfører stanset fordi han, en mann i 30-årene, virket ruspåvirket. Han ble anmeldt og førerkortet beslaglagt på stedet. 

Flere kontroller

Også på ettermiddagen den 27. februar var det kontroll på samme sted, som ble en innbringende dag for lovens lange arm.

Den høyeste hastigheten i laserkontrollen ble målt til 107 kilometer i timen i 80-sonen. 

Les også: Flere bøtelagt i kontroll på Sofiemyr

Totalt ble det delt ut 13 forenklede forelegg, og to førerkort ble også beslaglagt på grunn av at førerne hadde for mange prikker på førerkortene sine etter kontrollen. 

Flere forelegg og beslag

På ettermiddagen mandag den 20. mars hadde også Utrykningspolitiet også kontroll på E18 på Svartskog med fokus på hastighet. 

Det endte i to førerkortbeslag, hvorpå begge bilførerne ble målt til 120 kilometer i timen i 80-sonen. 

Les også: Bilfører tatt i hasjrus i Oppegård

Det ble også utstedt 26 forenklede forelegg for fart, og i tillegg ble en billist anmeldt for kjøring uten gyldig førerkort, manglende forsikring og for å ha oppgitt uriktig personalia da lovens lange arm stoppet vedkommende. 

Debatt Leserinnlegg

– Kommunen gir etter for utbyggers ønske

Styrene i sameiene i Kolbotn Terrasse har lest nøye detaljreguleringen for utbyggingsprosjektet Skolebakken i Kolbotn sentrum. De reagerer kraftig på flere forhold som de mener er av stor betydning for  beboerne. Les hele saken

Til toppen