HETT OMRÅDE Å KONTROLLERE: Utrykningspolitiet avholdt kontroll i ettermiddag langs E18 på Svartskog.
Nyheter
HETT OMRÅDE Å KONTROLLERE: Utrykningspolitiet avholdt kontroll i ettermiddag langs E18 på Svartskog. (Bilde: Hans Kristian Barbøl)

Bøter og beslag på Svartskog

UP-kontroll førte til både mange bøter og flere førerkortbeslag!

I ettermiddag har Utrykningspolitiet hatt kontroll på Svartskog, og det ble innbringende, sånn rent resultatmessig sett. 

To beslag

Den høyeste hastigheten i laserkontrollen ble målt til 107 kilometer i timen i 80-sonen. 

Les også: Flere bøtelagt i kontroll på Sofiemyr

Totalt ble det delt ut 13 forenklede forelegg, og to førerkort ble også beslaglagt på grunn av at førerne hadde for mange prikker på førerkortene sine etter kontrollen. 

Visste du forresten at E18 er den veien hvor vi har en av landets mest innbringende fotobokser?

FULL FART: Dette er den tredje mest innbringende fotoboksen i landet, og den står på E18 på Svartskog. Likevel er den ikke nok til å ta alle fartssynderne.
FULL FART: Dette er den tredje mest innbringende fotoboksen i landet, og den står på E18 på Svartskog. Likevel er den ikke nok til å ta alle fartssynderne. Foto: Veronica Grude Docker

I fjor genererte den hele 6.321.500 kroner til statskassen. Og mer blir det nok i tiden som kommer! Og som man ser på politiets kontroller, er ikke boksen alene nok til å stoppe fartssynderne.

Les også: Smil, du har mistet førerkortet

Fartsgrensen på stedet er 80 kilometer i timen, men mange gambler med fart i forhold til hva de selv mener de har råd til. 

– Kjøres det over 116 kilometer i timen ryker førerkortet, det er grensen i 80-sonen. Vi ser veldig mange som ligger og kjører mellom 110-115. De tenker at 115 har jeg råd til men 117 får store konsekvenser. Mange baserer seg på hva de har råd til, en bot på 6-7000 kroner kan de ta, men de har ikke råd til å miste førerkortet, sier Terje Tutturen rådgiver på trafikk i Øst politidistrikt.

Mye fart på Svartskog

E18 er ikke den eneste veien hvor det kjøres fort på Svartskog for tiden. 

Utrykningspolitiet avholdt en laserkontroll langs Gamle Mossevei onsdag ettermiddag den 11. januar.

Fem billister kjørte for fort, og fikk forenklet forelegg for råkjøringen.

Den høyeste målte hastigheten var 78 kilometer i timen i 60-sonen.

Nyheter Leirskole i Oppegård

Jubler for gratis leirskole

Fra 1. august 2019 er det nå blitt lovfestet at alle elever i Norge har rett til gratis leirskole. Det betyr at alle skolene, inkludert skolene i Oppegård kommune, ikke skal ha innbetalinger eller gaver til leirskole fra foreldrene allerede fra denne høsten. Les hele saken

Debatt Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

The Return of the Skolebibliotekar?

"I valgtabellen i ukens Oppegård avis viser det seg å være et tydelig flertall for bemannede skolebibliotek. Det gjør meg hoppende glad!" skriver Hans Martin Enger, bibliotekar på Oppegård bibliotek og første kandidat for Nordre Follo MDG, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen