PÅ VALGVAKE: Hans Martin kan juble sammen med partivenner mandag kveld.
Nyheter
PÅ VALGVAKE: Hans Martin kan juble sammen med partivenner mandag kveld. (Foto: Privat)

Brakvalg for MDG

Se det oppsiktsvekkende resultatet etter opptellingen av forhåndsstemmene.

Over 8000 innbyggere i Nordre Follo har avgitt forhåndsstemme. Samtidig som valglokalene stengte over hele landet, ble resultatet av forhåndsstemmene offentliggjort. 

Det var forventet at Miljøpartiet De Grønne (MDG) skulle gjøre et godt valg, men i Nordre Follo gjør partiet et voldsomt byks fra 2015-resultatet på 6 prosent. Fra forhåndsstemmene får MDG en oppslutning på 10,1 prosent. 

Ordførerkandidat Hans Martin Enger i MDG er på valgvake i Oslo, men sender følgende kommentar til Oppegård Avis: 

– Fryktelig spennende! Dette viser at vi har gjort oss fortjent til en sentral plass i Nordre Follo. Ingen ting er avgjort før vi får resten av resultatene, men dette er et veldig godt utgangspunkt!

Arbeiderpartiet minker, og går ned fra 28,9 prosent i 2015 til 23,8 etter at forhåndsstemmene er talt opp. 

Høyre får en markant tilbakegang. Partiet har hatt ordføreren i Oppegård i over 50 år. Ved siste valg hadde lokalvalg hadde partiet henholdsvis 41,1 og 34,1 prosents oppslutning i Oppegård og Ski. Dette gir et snitt på 37, 6 prosent. Etter at forhåndsstemmene er talt opp i år får Høyre 29,4 prosents oppslutning i Nordre Follo. 

Resultatene etter opptellingen av forhåndsstemmene i Nordre Follo. (Kilde: valgresultat.no)

– Vi hadde håpet på et bedre resultat, men vi er samtidig godt fornøyd med å være største parti i Nordre Follo. Nå håper vi resultatene bedrer seg litt utover kvelder, sier Oppegård-ordfører Thomas Sjøvold til Oppegård Avis. 

Nå starter tellekorpset opptellingen av valgdagsstemmene.

Oppegård Avis følger opptellingen fra Oppegård rådhus utover kvelden.

På rådhuset er også flere av partiene samlet til valgvake. 

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen