UTBEDRET KANTEN I GÅR: Da redaktør Sigbjørn Vedeld i Oppegård Avis kjørte i Sønsterudveien i går kveld (tirsdag 26. juni), oppdaget han arbeidere fra Vaktmesterkompaniet som jobbet med den bratte kanten ved Sønsterudveien 2.

Nyheter Sønsterudveien

UTBEDRET KANTEN I GÅR: Da redaktør Sigbjørn Vedeld i Oppegård Avis kjørte i Sønsterudveien i går kveld (tirsdag 26. juni), oppdaget han arbeidere fra Vaktmesterkompaniet som jobbet med den bratte kanten ved Sønsterudveien 2. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

Brått ble den bratte kanten ordnet

Nå er den bratte kanten ved Tannlegeriet Liabø utbedret. – Dette er helt fantastisk, jubler Julie Tande Liabø.

Forrige uke skrev Oppegård Avis om den høye kanten fra gangveien utenfor tannlegesenteret i Sønsterudveien 2 som skaper problemer for blant annet rullator- og rullestolbrukerne.

Det var i forbindelse med anleggsarbeidene i Sønsterudveien tidligere i år da busslommene langs veien ble fjernet, at den høye kanten på rundt 40 centimeter fra veien og ned til tannlegesenteret ble dannet. Før dette var der en naturlig nedgang fra bussholdeplassen og ned til asfalten ved tannlegesenteret.

DÅRLIG FREMKOMMELIGHET: Tannlegene og daglig leder Julie Tande Liabø ved Tannlegeriet Liabø i Sønsterudveien 2 (ytterst til høyre) håper den høye kanten opp til veien skal fjernes slik at ingen pasienter og andre trafikanter skader seg på stedet. Innfelt bilde: Thor Bettum (84) og kona Synnøve (89) slet med å komme opp og ned den bratte kanten. Hovedfoto: Yana Stubberudlien, innfelt bilde: Privat

Les også: – Dette er et slett arbeid

Fikk ikke gehør

Ifølge Julie Tande Liabø (37), som jobber som daglig leder ved Tannlegeriet Liabø, kontktet hun både Statens vegvesen (SVV) og Viken fylkeskommune, og sendte flere e-poster til disse i håp om å få hjelp.

– Jeg har også snakket med en ansatt som var på befaring her tidligere i år. Jeg fortalte om alle utfordringene med den høye kanten og spurte om de kunne lage en naturlig overgang fra veien, men fikk ikke gehør. Vedkommende sa til meg at det ikke var aktuelt, og forklarte dette med at det ikke hadde vært tegnet inn noen overganger på stedet før arbeidene ble satt i gang, sa Tande Liabø oppgitt.

Les også: Måtte kjøre med rullestol i bilfeltet

Ordnet kanten etter at avisen tok kontakt

UTBEDRET KANTEN: Den høye kanten ble utbedret i går kveld. Foto: Sigbjørn Vedeld

Men så ble det bedring. Da redaktør Sigbjørn Vedeld i Oppegård Avis kjørte i Sønsterudveien i går kveld (tirsdag 26. juni), oppdaget han arbeidere fra Vaktmesterkompaniet som jobbet med den bratte kanten ved Sønsterudveien 2.

Redaktøren stoppet og snakket med arbeiderne, og de fortalte at de jobbet der på oppdrag fra staten (red. anm.: Viken fylkeskommune har ansvar for Sønsterudveien fra 1. januar 2020).

– Dette er helt fantastisk, utbrøt Julie Tande Liabø da hun så utbedringene på stedet.

Les også: Viken fylkeskommune skal følge opp Sønsterudveien-prosjektet

Skadet flere trær i alleen

Samme kveld jobbet Viken fylkeskommune med det elektriske i Sønsterudveien, og i forbindelse med disse arbeidene har flere trær i den verneverdige alleen ble skadet.

SKADET FLERE TRÆR: Flere grener på trærne i alleen ble skadet tirsdag 26. mai. Foto: Eirill Fjell Barstad

 

Oppegård Avis kontaktet Viken fylkeskommune flere ganger siden onsdag forrige uke, men prosjektansvarlige har ikke besvart spørsmålene ennå.

Les også: Skal forvaltes av fylkeskommunen

 

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen