GASELLEVINNER: – Det handler alt i alt om å gjøre kunden fornøyd, mener daglig leder Erik Schønsee.
Nyheter
GASELLEVINNER: – Det handler alt i alt om å gjøre kunden fornøyd, mener daglig leder Erik Schønsee. (Atle Egil Knoff Glomstad)

Brygger seg til suksess

Bryggselv AS kan vise til en vekst på 368 prosent. Gasellene har all grunn til å skåle.

16 bedrifter ble Gaseller i Oppegård i fjor, og en av disse var Bryggselv AS på Sofiemyr. 

– Dette var utrolig hyggelig. Jeg har jo tenkt at det kunne skje oss en dag, men det er uansett veldig gøy å få denne prisen.

Dette sier Erik Schønsee, daglig leder hos Bryggselv på Sofiemyr, firmaet som på få år har vokst seg til å bli Norges største leverandør av utstyr og råvarer til både hjemmebryggere og bryggerier.

– Og vi er ikke alene, vår avdeling i Stavanger ble også Gaseller i år, fortsetter Schønsee begeistret.

– Bryggselv har hatt en fantastisk vekst. Selv om vi syntes 2016 var et bra år, så har vi doblet omsetningen i 2017 mot privatmarkedet.

NB! Saken fortsetter under bildet!

BRYGG-SJAUER: Gazmend Llukaci har hendene fulle i labyrinten av råvarer og utstyr på Sofiemyr. Bilde: Atle Egil Knoff Glomstad

IPA på toppen

– Vi har ca. 50 forskjellige humlesorter, som du kan brygge alle tenkelige slag av øl på, ivrer han og illustrerer:

– Det aller mest populære akkurat nå er jo IPA, og her er det de amerikanske, kraftige og aromatiske humlene som er mest i vinden.

– Men vi selger også bra med klassiske, europeiske humler til brygging av for eksempel pils, lager, tysk hveteøl og lignende, frister han.

Les også: 16 Oppegård-bedrifter ble Gaseller i fjor

Det er mange kriterier som skal oppfylles for å bli Gasellebedrift. Schønsee føler ikke at det ligger andre «hemmelige» strategier bak en slik suksess, enn de mest åpenbare:

– Det handler alt i alt om å gjøre kunden fornøyd. Vi er veldig opptatt av å yte absolutt så god kundeservice som vi kan. Levere de produktene kundene vil ha, og levere dem kjapt.

NB! Saken fortsetter under bildet!

DETTE SKAL BLI ØL: Disse posene skal bli til velsmakende øl! Bilde: Anders Nordheim Dahl

Krever sitt

– Godt vareutvalg og god kommunikasjon er viktig. Det er egentlig ikke noe mysterium bak det her, erkjenner Schønsee og tenker seg om et par korte sekunder ...

– Men det krever jo sitt å utføre det skikkelig, selvfølgelig, understreker han.

Les også: Gaseller på hjul

Bryggselv har holdt det gående siden 2011. Senest i oktober 2017 ble også CraftCo opprettet. Pågang og etterspørsel har krevd en segmentering av markedet.

– Bryggselv AS er jo nå blitt en bedrift kun for privatmarkedet. Tidligere var det jo både for grossister og private i ett, men nå har vi skilt ut grossistene i et eget firma som heter CraftCo, opplyser Schønsee.

NB! Saken fortsetter under bildet!

RØSLIG ARBEIDSHEST: Pakkemaskinen minner om en rekvisitt fra Star Wars. Bilde: Atle Egil Knoff Glomstad

Vill vekst

– Det hele har rett og slett vokst seg for stort til å blandes sammen, sier han og fortsetter:

– Opprettelsen av CraftCo vil jo selvfølgelig påvirke Bryggselv sine omsetningstall negativt neste år utad, erkjenner han.

Les også: Installatøren Oslo AS på Greverud ble Gaselle-bedrift

– Men hvis du segmenterer ut privatmarkedet for seg selv, så ser du jo at vi har doblet omsetningen i 2017, avslutter en strålende optimistisk Erik Schønsee.

GASELLEVINNER: – Det handler alt i alt om å gjøre kunden fornøyd, mener daglig leder Erik Schønsee. Bilde: Atle Egil Knoff Glomstad

 

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen