STORE UTFORDRINGER: Det har værtstore utfordringer i trafikken i dag på grunn av snøfall. Dette fikkr store konsekvenser for busstrafikken såvel som biltrafikken, men etter flere innstillinger, har Ruter nå begynt å få ting i rute igjen. I mellomtiden oppfordres billister fortsatt til å kjøre forsiktig og etter forholdene. Kollektivt reisende bes om å sjekke Ruters app eller hjemmesider før de legger ut på reisen.
Nyheter
STORE UTFORDRINGER: Det har værtstore utfordringer i trafikken i dag på grunn av snøfall. Dette fikkr store konsekvenser for busstrafikken såvel som biltrafikken, men etter flere innstillinger, har Ruter nå begynt å få ting i rute igjen. I mellomtiden oppfordres billister fortsatt til å kjøre forsiktig og etter forholdene. Kollektivt reisende bes om å sjekke Ruters app eller hjemmesider før de legger ut på reisen. (Foto: Anders Nordheim Dahl)

Bussene er i gang igjen

Sakte, men sikkert kommer kollektivtransporten tilbake i rute etter ekstremforholdene tidligere i dag.

Snøfallet og kaoset i forbindelse med dette har fått store konsekvenser for busstrafikken.

Tidlig i ettermiddag valgte man å innstille Ruters Linje 48, 61A, 71A, 75A, 76, 77, 78A, 79, 81, 82E, 83, 84E, 86, 87, 71B, 77B, 78B, 77C er innstilt i sin helhet grunnet vanskelige kjøreforhold.

AV VEIEN: Denne bussen havnet utenfor veien på Sofiemyr tidlig i ettermiddag. Kort tid etter bestemte Ruter seg for å innstille samtlige ruter til og fra Oppegård. Foto: Anders Nordheim Dahl

Klokken 15.45 begynte imidlertid forholdene å komme tilbake mot noe som kan ligne på normalt, og derfor har enkelte ruter begynt å gå igjen, og flere vil komme i drift igjen etter hvert som forholdene bedrer seg, ifølge Ruter. 

Les også: Nå blir det lettere vær

– Det er svært gledelig at vi får bussene tilbake i rute. Bakgrunnen for at rutene i Oppegård og omegn ble innstilt, er at operatøren som kjører ruten fattet en avgjørelse om at det ikke var forsvarlig å kjøre, og da forholder vi oss til det, sier Sofie Bruun ved presseavdelingen i Ruter. 

– Vi tør ikke å love helt når alt er på plass, men synes det er gledelig at trafikken er i gang igjen, sier hun. 

Som reisende bør du utover kvelden og i morgentimene onsdag den 17. januar sjekke forholdene på Ruters app eller på hjemmesiden til Ruter for å sjekke hvordan det står til med din avgang. 

Kjettinger og piggdekk

Det har i dag blitt stilt en del spørsmål rundt hvorfor man ikke har lagt om til kjettinger eller andre dekk på de aktuelle rutene.

Les også: Kommunen er godt skodd for ekstremvær utover vinteren

– Det er operatøren som tar avgjørelsene på dette, men det er ikke alltid hensiktsmessig å skifte om til kjettinger eller andre dekk, selv om enkelte ruter i dag har hatt busser med kjettinger. Bussene skal være godt rustet for norske vinterforhold, men i dag har været vært svært vanskelig for sjåførene, og vi må forholde oss til det operatørene bestemmer seg for, sier hun.

Foto: Anders Nordheim Dahl

Påvirker også søppeltømmingen

Det er ikke bare privatpersoner, tog og busser som er berørt av snøkaoset, men også renovasjonstjenestene til Follo Ren.

Grunnet store snømengder og umåkte veier, vil det bli store forsinkelser på renovasjonstjenesten, melder selskapet, som regner med å ta igjen etterslepet i tømmingen utover i uken.

Heldigvis - gladnyheten er at snøen vil lette utover dagen og at ting sakte, men sikkert vil komme tilbake igjen til normalen! Kjør forsiktig!

Nyheter

Vil redusere åpningstiden for lokal daglegevakt i Oppegård

Åpningstiden for daglegevakten i Oppegård kommune foreslås redusert med fire timer per døgn. Fra klokken 16:00 til klokken 08:00 i hverdager blir du henvist til Ski kommunale legesenter. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

Kommunen kjøpte ulovlige midler til vedlikehold av plastisbanen

Kommunen har kjøpt to typer vedlikeholdsmidler for å vaske og polerere plastisbanen med. Etter en drøy måned viser det seg at begge midler er ulovlige. Kommunen stanser nå vedlikehold av plastisbanen. Les hele saken

Til toppen