Bygger idrettshall til 236 millioner kroner på Sofiemyr

Historiens største idrettssatsning banket gjennom i kommunestyret. Hallen skal etter planen stå ferdig i 2019.

Mandag falt kommunestyret ned på en historisk avtale for idretten i kommunen da de vedtok å investere 236 millioner kroner til en ny idrettshall på Sofiemyr, etter et fellesforslag fra Høyre, KrF, Uavhengige og Arbeiderpartiet.

Arbeidet med hallen skal etter planen starte snaret, og målet er å ha hallen bruksklar innen utgangen av 2019. 

Den nye idrettshallen vil øke kapasiteten til idretten voldsomt, og inkluderer et større område med flere forskjellige idrettsanlegg på Sofiemyr, som dagens Sofiemyrhall med utvidelse, turn-/basis-/trampolinehall,  klatreanlegg, tennishall, brytehus, styrkerom, garderober for uteanlegget og fellesarealer. 

PS! Saken fortsetter under bildet! Det blir mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 30. mars. Der kan du blant annet lese kommentarer fra både politikere og idretten i saken. I videovinduet øverst i saken kan du se hvor hallen skal bygges - fra fugleperspektiv.

HER SKAL DET BYGGES: Idrettshallen skal bygges i området rundt grusbanen og kunstgressbanen på Sofiemyr.
HER SKAL DET BYGGES: Idrettshallen skal bygges i området rundt grusbanen og kunstgressbanen på Sofiemyr. Foto: Anders Nordheim Dahl

Detaljer om hallen

Målsetningen er å realisere mest mulig hallareal innenfor den avsatte rammen, på rundt 236 millioner kroner.  Alternative og innovative innkjøpsordninger, som for eksempel «Best value procurement» skal også vurderes.

Les også: – Vi skal bygge idrettshall for alle pengene!

Hallen skal sambrukes av skolebygget som også kommer i samme område og idretten, og det er tatt mål å å etablere minst fire spilleflater, det vil si omtrent dobbelt så mye som Sofiemyrhallen har i dag.

VEDTATT: Her gjør kommunestyrepolitikerne et historisk vedtak om bygging av ny storhall for idrett og skole.
VEDTATT: Her gjør kommunestyrepolitikerne et historisk vedtak om bygging av ny storhall for idrett og skole. Foto: Yana Stubberudlien

Idrettens såkalte Crossover-prosjekt skal prosjekteres inn, og politikerne stiller seg også åpne for å utvide prosjektet, vel å merke dersom idretten stiller med minst femten millioner kroner selv. Rådmannen skal også se på erfaringer fra byggingen av de fem hallene som Idrettsrådet og idrettslagene, samt tennisklubben har vist til gjennom sine studieturer til sammenlignbare haller fra andre plasser i landet. 

Les også: Se det historiske kommunestyremøtet i reprise på video

Idretten skal også oppnevne en representant som skal følge prosjektet, og det blir faste drøftningsmøter mellom rådmannen og idrettens representant i forkant av alle rapporteteringer under byggeprosjektet til formannskapet. 

Det betyr sånn sett at idrettens ønsker om å følge prosjektet langt på vei er møtt.

FORNØYDE: Nina Vøllestad i Oppegård Idrettsråd og Harald Vaadal i KIL er glade for vedtaket.
FORNØYDE: Nina Vøllestad i Oppegård Idrettsråd og Harald Vaadal i KIL er glade for vedtaket. Foto: Yana Stubberudlien

– Det er veldig positivt at kommunen er nå villig til å bruke 106 millioner kroner (brutto) mer på idrettshallen og at de har vedtatt å bygge den med fire spilleflater istedenfor tre, sier leder av Oppegård Idrettsråd, Nina Vøllestad, og daglig leder i Kolbotn idrettslag, Harald Vaadal.

Les også: – Tidenes idrettsløft

Dersom idretten innen 01.06.17 stiller med minst kr 15 millioner kroner i egenkapital som kan brukes til å utvide rammen for prosjektet, skal rådmannen fremlegge en sak om samarbeidsformer som ivaretar muligheten for en slik investering. 

I god tid før hallen settes i drift skal rådmannen fremlegge en sak for formannskapet om hvordan kommunen og idretten skal organisere sitt samarbeid i tilknytning til hallen.

Flere flater kan tillegges

 Reguleringsplanen skal omfatte både skolebygg til ny ungdomsskole og idrettshall. Planen må ha tilstrekkelig omfang for å dekke det som skal prosjekteres. 

Les også: Se det historiske kommunestyremøtet i reprise på video

Videre skal idrettshallen prosjekteres slik at den planlegges for senere utvidelse av antall spilleflater. Det vil si at prosjektet blir bygget på ek fleksibel måte som gjør at dersom man ser at man i fremtidne trenger flere flater, kan dette altså bygges på bygget som nå skal bygges.

Ut på anbud

Nå skal altså byggingen ut på anbud.  Det skal legges opp til en anbudskonkurranse som inneholder ulike alternativer i forhold til størrelse på idrettshallen.

PS! Det blir mer om saken i papirutgaven av Oppegård Avis torsdag den 30. mars. Der kan du blant annet lese kommentarer fra både politikere og idretten i saken. I videovinduet øverst i saken kan du se hvor hallen skal bygges - fra fugleperspektiv. I videovindet nederst her kan du se vedtaket i opptak fra kommunestyrets møte mandag den 27. mars.

Klikk play for å se opptak av oavis.nos livestream fra kommunestyrets møte mandag den 27. mars.

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen