NÆRGÅENDE: Eva Torsrud fikk besøk opp på verandaen sin, og det er akkurat som om elgen skal til å ønske henne god (h)elg der den står. Hva den tenker utover det, er det bare elgen som vet selv.
Nyheter
NÆRGÅENDE: Eva Torsrud fikk besøk opp på verandaen sin, og det er akkurat som om elgen skal til å ønske henne god (h)elg der den står. Hva den tenker utover det, er det bare elgen som vet selv. (Foto: Privat)

Kjendiselgene chiller i hagene ved inngangen til påske

Kjendiselgene tar ikke påskeferie!

Det er straks tid for påskeferie, og det er chill stemning også for kjendiselgene sør i kommunen.

Kjendiselgene som denne vinteren har nærmest «ekspropriert» nabolagene rundt Greverud og Myrvoll er stadig på farten, og vekker interesse også langt utenfor Oppegårds grenser.

Les også: God elg!

Nyheten om den lille elgfamiliens valfarting rundt i nabolagene har blitt frontmateriale både i VG og i Dagbladet, og har spredd seg fra Oppegård Avis og til den store, vide verden. Overalt er folk fascinert over elgenes tamhet og alle historiene fra Oppegård Avis sine lesere, og også den siste uken har elgene elget seg innpå naboene.

De har kost seg med alt fra hagehekker og til e-Golfer (!), og fortsetter sin vandring i nabolagene!

NB! Saken fortsetter under bildet!

SLAPPER AV: Kneidselgene har tidvis slått seg ned i hagene til vår leser Inger-Lise Håland. Foto: Privat

Fikk besøk

En av dem som fikk besøk den siste uken, er vår leser Eva Torsrud. Hun fikk, bokstavelig talt elgebesøk opp på sin egen veranda i Åsmyrveien. 

Elgen tok seg skikkelig til rette, og var ikke særlig opptatt av privatlivets fred der den skuet rett inn fra verandaen og inn i stuen helles.

Les også: Her elger kjendiselgene seg innpå e-golfen!

Vår leser Inger-Lise Håland har fått elgene som "faste gjester" den siste tiden i hagen sin, og på bildet øverst i saken kan du se en av de store dyrene slappe av, kanskje tar seg en liten middagshvil etter å ha gomlet i seg en lokal hekk eller to.

PS! Vi takker våre lesere for bilder og video av elgene, og ønsker en god påske både til vilt og til mennesker.

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen