KLEMTE TIL: Petter Stordalen var i perlehumør under åpningsfesten på Quality Hotel The Entry. Her sammen med kveldens konferansier Shabana Rehman.
Nyheter
KLEMTE TIL: Petter Stordalen var i perlehumør under åpningsfesten på Quality Hotel The Entry. Her sammen med kveldens konferansier Shabana Rehman. (Bilde: Eskil Bjørshol)

Choice-eventyret startet på Mastemyr

Mange vet kanskje ikke at det var med Oppegårds eneste hotell at Petter Stordalens vei mot å bli hotellkonge startet!

a Oppegård Avis nylig fikk 30 eksklusive minutter med Petter Stordalen rakk vi både å prate litt om Unicef, masse om kultur, men aller mest om det nyoppussede Mastemyr-hotellet Quality Hotel Entry – hvor Choice-eventyret faktisk startet.

For det var faktisk det «nye hotellet» vi primært kom for å høre om, men det er umulig å snakke med Stordalen uten å bli pepret med kulturdefinisjoner. Og godt er det.

– Kultur er det som har bygd Nordic Choice. Og det var egentlig her på Mastemyr det startet og det var her hovedkontoret lå. Det er det kanskje ikke så mange som vet. Men her satt hele toppgjengen vår, begynner han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

STARTEN: I sine spede begynnelse var det faktisk her hovedkontoret til hotellkjeden Nordic Choice lå.
STARTEN: I sine spede begynnelse var det faktisk her hovedkontoret til hotellkjeden Nordic Choice lå. Foto: Eskil Bjørshol

– Må gå «all the way»

Man skulle kanskje tro at et «lite provinshotell, langt unna nærmeste flyplass» ikke hadde all verdens betydning for verken Stordalen selv eller Nordic Choice, men det er veldig langt fra sannheten.

– Ja, vi bygger gigantprosjekter i Stockholm og Malmø og renoverer hele kvartaler i København og Oslo. I tillegg er vi med og redder verden med Unicef. Likevel satser vi som aldri før i Oppegård. Hvorfor det spør du? Jo, fordi du har kun to valg. Enten så må du ta det «all the way» som vi har gjort her nå, eller så må du gå ut av det. Her på Mastemyr er du rett utenfor Oslo og har muligheten for å nå et enormt publikum, kjører han på i velkjent stil.

Les også: Nytt navn - ny stil - ny direktør

Men han er langt fra ferdig.

– Det vi gjorde her var å bestemme oss for å ta alle rommene, alle fellesarealene, hive ut det gamle og bygge opp nytt. Ny resepsjon, konferanse, bad – ja alt.
Skal det være med i Quality-kjeden, så må det opp i nivå. Og slik har det blir. Mastemyr er jo inngangsporten fra denne siden av Oslo, forteller han engasjert.

Det optimale

Selv skulle han gjerne sett at de klinte til og bygde ut i samme slengen.

ENGASJERT: Petter Stordalen var i fyr og flamme som vanlig.
ENGASJERT: Petter Stordalen var i fyr og flamme som vanlig. Foto: Eskil Bjørshol

– Det optimale i mine øyne hadde vært å bygd ut fra 155 rom til kanskje 300. Det er ambisjonen vi har for Quality-hoteller. Men vi har en svær tomt og mange muligheter. Nå får jeg dessuten med en ny investor og da kan vi kanskje begynne å tenke på hvordan vi kan bygge ut Mastemyr. Det er en spennende tanke, fortsetter han.

For er det én ting han er klokkeklar på, så er det at man har to alternativ i hotellbransjen: Fornyelse eller forvitring. Du kan kanskje tenke deg hva Stordalen foretrekker?

Les også: Nå gir vi full gass!

– Hotelldrift handler om å stadig måtte utvikle seg. Glem i år, du må tenke på hvor du skal være om ti år. Derfor er vi bedre enn konkurrentene våre på det aller meste. Det eneste de slår oss på noen ganger er å tjene penger. Det er mitt problem og sånn kommer det alltid til å være, flirer han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

NYTT: Så og si alt innvendig er nytt på hotellet.
NYTT: Så og si alt innvendig er nytt på hotellet. Foto: Eskil Bjørshol

Gjester

Rundt oss begynner de første gjestene å sirkulere. De er både eksisterende og kommende gjester, som er kommet for å se det nye hotellet, men også for å høre Stordalens foredrag i de nye konferanselokalene. Hovedpersonen lar seg ikke affisere av lyden av en levende lobby, og dundrer avgårde som et godstog gjennom Kolbotn sentrum.

Og det er nå kulturpraten virkelig tar av. For det er kulturbygging som er den store hemmeligheten, ifølge hotellkongen. Det er det konkurrentene ikke har forstått.

NYTT: Så og si alt innvendig er nytt på hotellet.
NYTT: Så og si alt innvendig er nytt på hotellet. Foto: Eskil Bjørshol

– Vi er det eneste hotellselskapet som har et gedigent årlig seminar som heter VK. (Vinterkonferansen red. anm.) Og hvorfor er det ingen andre som gjør det? Fordi det er ingen børsnoterte selskap som vil akseptere at man bruker 40 «mill» på det de kaller en fest. Det er der de bommer!, nærmest skriker han av glede.

Les også: Løper for utdanning

– De snakker om det som en stor fest, men de tar så feil, det er ikke det det er. Folkene våre gleder seg i månedsvis. For på VK snakker vi ikke om tall, eller hvordan vi kan løpe fortere. Vi snakker om kulturen vår, om historien vår og alt det som er viktig. Ja, og så senker jeg meg ned i vanntanker og gjør all mulig galskap, men det er ikke sirkus. Nei! Det er velregissert kulturformidling. Folk skal dra hjem helt sluttkjørt og ferdig, men likevel full av glede og inspirasjon, nærmest fråder han.

Får tilbake

For selvsagt får han noe tilbake.

– Folkene merker at vi bruker penger på de – investerer i de. De gir jo selvsagt noe tilbake. Jeg ler av de som sier at vi ikke får noe igjen for det. Sykefraværet vårt er det laveste i bransjen – det er kultur. Jeg orker ikke høre fra en økonomisjef at dette ikke gir noe tilbake, at det er en fest. Glem det, sier han og dunker neven i bordet.

Han må løpe. Salen venter. Det er litt halleluja over det hele. Og det er akkurat sånn han liker det.

Les også: Nytt navn - ny direktør

– Det var en journalist som omtalte VK som noe midt imellom en sosialdemokratisk greie fra 70-tallet hvor de sang kampsanger og sånn, og en samling for pinsebevegelsen. Da tenkte jeg: Det er akkurat det vi jobber for det. Litt samhold og masse tro, det er oss det, flirer han og løper.

KLEMTE TIL: Petter Stordalen var i perlehumør under åpningsfesten på Quality Hotel The Entry. Her sammen med kveldens konferansier Shabana Rehman.
KLEMTE TIL: Petter Stordalen var i perlehumør under åpningsfesten på Quality Hotel The Entry. Her sammen med kveldens konferansier Shabana Rehman. Foto: Eskil Bjørshol

 

Til toppen