NÅ ER DET BORTE: Taggingen viste svært godt igjen da den ble oppdaget torsdag. I dag sto synderne frem.
Nyheter
NÅ ER DET BORTE: Taggingen viste svært godt igjen da den ble oppdaget torsdag. I dag sto synderne frem. (Foto: Privat)

– De har gått i flere dager og hatt det veldig vondt inni seg

Angrende syndere sto frem etter taggingen av branntårnet.

Torsdag kveld ble det kjent at det var gjort hærverk på det nye branntårnet i Grønliåsen. Prosjektleder og branntårn-ildsjel Per Ulv Haukeland var fra seg av skuffelse etter at noen hadde tagget i toppen av tårnet. 

Saken fikk enorm oppmerksomhet etter at Haukeland delte den på Facebook-gruppa Branntårnet Grønliåsen. Bare ut fra denne gruppa ble saken delt 164 ganger. Fredag var ilsjeler på plass for å vaske bort rampestrekene. Lørdag var Per Ulv Haukeland selv oppe i Grønliåsen for å slipe og beise gulvet i tårnet. 

Kom hjem

Søndag fikk Haukeland en overraskende telefon. 

ILDSJEL: Per Ulv Haukeland har stått på sent og tidlig for å få det nye branntårnet ferdig i vår. Lørdag var han tilbake med slipemaskin for å få bort hærverket. Foto: Lene Kronlund

– Jeg ble oppringt i dag og har nå hatt en veldig hyggelig møte med en angrende synder som kom på besøk sammen med faren sin. Dette var rampestreker av to unge gutter, sier Haukeland til Oppegård Avis. 

Haukeland har allerede vært i kontakt med politi og skoler. Planen var å anmelde taggingen mandag. Dette blir nå ikke gjort. 

– De har gått i flere dager og hatt det veldig vondt inni seg. Alle kan gjøre noe dumt i så ung alder, men det står respekt av at de kommer hjem til meg og ber om unnskyldning,

Som nytt

Per Ulv Haukeland er glad for at ungdommene har gitt en uforbeholden unnskyldning. 

– Nå vet vi hvem dette var, så da slipper vi å bekymre oss for at dette var en gjeng som skal komme tilbake. 

– Det er sikkert ikke første eller siste gang vi kommer til å oppleve at noen tagger i tårnet, men jeg synes at det er viktig å vise alle at gjør du noe dumt så er det mulig å komme tilbake og gjøre opp for deg på en hyggelig måte, sier Per Ulv Haukeland. 

Etter vasking, sliping og beising kan Per Ulv Haukeland konstatere at tårnet er tilbake som det var da det åpnet 2. juni. 

– Ja, nå er tårnet som nytt igjen, sier Per Ulv Haukeland. 

Debatt Vann og avløp

Vann til besvær

"Vi ber ordfører Thomas Sjøvold om å opplyse innbyggerne om hvor mye det vil koste å oppgradere VA-nettet i Oppegård til det samme nivået som i Ski? Han kan gjøre det enkelt ved å omregne det til antall svømmehaller", skriver Gunnar Sveen fra Kolbotn på vegne av bevegelsen OppegårdsVenner. Les hele saken

Nyheter Algeoppblomstring i Gjersjøen

Skal sjekke om drikkevannet vårt er trygt

Endelig svar på om det er cyanobakterier i Gjersjøen og hvilken type cyanobakterier det er vil først foreligge i midten av uken. "Ved tydelig vannblomst eller påviste algetoksiner må det nedlegges forbud mot bruk av vannet som drikkevann, til matlaging og til bading", ifølge Folkehelseinstituttet. Les hele saken

Til toppen