MANGE INVOLVERTE: Arrangementet for å bevare Generasjonsparken favner både politikere og ideelle organisasjoner. Fra venstre: Inger Johanne Bjørnstad (V), Oddbjørn Skredderberget (Oppegårds Venner), Hans Martin Enger (MDG) og Gunnar Sveen (Oppegårds Venner). Foran sitter Khanh Thanh Nguyen (SV).
Nyheter
MANGE INVOLVERTE: Arrangementet for å bevare Generasjonsparken favner både politikere og ideelle organisasjoner. Fra venstre: Inger Johanne Bjørnstad (V), Oddbjørn Skredderberget (Oppegårds Venner), Hans Martin Enger (MDG) og Gunnar Sveen (Oppegårds Venner). Foran sitter Khanh Thanh Nguyen (SV). (Oppegård Avis)

De skal lage folkefest for å bevare Generasjonsparken

– De eneste jeg vet om som vil bygge svømmehall her, er flertallet i kommunestyret.

En rekke foreninger, politiske partier og enkeltpersoner har engasjert seg. Lørdag klokken 14 er det klart for folkefest i Generasjonsparken i Kolbotn sentrum.

– Vi har for lengst lagt inn bestilling på godt vær. Dette skal bli en hyggelig dag for både store og små, sier Gunnar Sveen, ildsjel og aktiv i politisk frie Oppegårds Venner.

Kun flertallet

Sveen er en av dem som har engasjert seg sterkt i saken om ny svømmehall på tomta bak Kolben.

– Vi er mange som fortsatt har til gode å snakke med noen som er for å bygge svømmehall her i Generasjonsparken. De eneste jeg vet om som vil dette, er flertallet i kommunestyret, sier Sveen.

Grilling og aktiviteter

Så godt som alle opposisjonspartiene i kommunestyret er med på arrangementet. I programmet for folkefesten kan vi lese at det skal serveres grillmat fra Coop Mega, og det vil bli arrangert leker og aktiviteter med ustyr fra BUA.

– Det vil bli både petanque, kubb, en tur i pumptrack og muligheter til å padle på Kolbotnvannet, forteller Sveen.

Fra klokken 15 vil det holdes appeller i Generasjonsparken.

Arrangørene som står bak arrangementer er: Underskriftsaksjonen «Bevar Generasjonsparken», Oppegårds venner, Naturvernforbundet, Natur og ungdom, Miljøagentene, Framtiden i Våre Hender, Rødt, Sosialistisk Venstreparti, Senterpartiet, Venstre og Miljøpartiet De Grønne.

Demokrati og medvirkning i Nordre Follo

Snakk med ordføreren

Har du noe du gjerne skulle ha snakket med ordføreren om? Benytt sjansen når ordfører Hanne Opdan er på besøk i biblioteket på Kolbotn lørdag 1. februar. Eventuelt kan du be ordføreren om taletid i kommunestyret, men husk at offentlig spørretid må meldes inn skriftlig fire arbeidsdager før møtedagen. Les hele saken

Nyheter Sofiemyr skole

Skal lete mer etter fuktskader

– Det pågår kontinuerlig tiltak for å håndtere avvikene på Sofiemyr skole, men siden det ikke er klare indikasjoner for hvor problemene ligger, må vi gjøre utvidede bygningstekniske undersøkelser som å åpne opp bygningsmassen i de aktuelle områdene for å lete etter mulige kilder til muggsopp, sier virksomhetsleder for byggdrift i Nordre Follo, Hogne Haug. Les hele saken

Nyheter Prosjektet "Sommerjobb til ungdom i Nordre Follo"

Vil skaffe sommerjobb til ungdom

– Vi ser for oss at mellom 100 og 150 ungdommer i Nordre Follo trenger og ønsker seg sommerjobb i år og i årene fremover. Uten aktiv bidrag fra næringslivet i Nordre Follo krever det et årlig kommunalt budsjett på mellom 3 og 4 millioner kroner, sier nestleder i Oppegård Røde Kors, Bernd Gutbier (66) fra Kolbotn. Les hele saken

Til toppen