EKSAMENSPROSJEKT: 18-åringen viser fram skissene til prosjektet. Markedsføringsplan, plakater og film - alt skal produseres på to dager
Nyheter
EKSAMENSPROSJEKT: 18-åringen viser fram skissene til prosjektet. Markedsføringsplan, plakater og film - alt skal produseres på to dager (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Den siste MK-er

Mange kreative hoder forlater Roald Amundsen vgs, nå som skolens siste medieelever har hatt eksamen.

Marcus Ottesen (18) fra Myrvoll i Oppegård er én av dem. Hvordan har 3 år på Medier og kommunikasjon vært, og hva skjer nå? 8. juni besøkte vi ham midt i eksamensforberedelsene.

Intense dager

Elevene har to dager på seg til å skape et medieprodukt, og Ottesen har valgt oppgave nr. 2: Markedskommunikasjon. Han skal lage en kampanje til menneskerettighetsorganisasjonen Amnesty International om ytringsfrihet.

EKSAMENSPROSJEKT: 18-åringen viser fram skissene til prosjektet. Markedsføringsplan, plakater og film - alt skal produseres på to dager.
EKSAMENSPROSJEKT: 18-åringen viser fram skissene til prosjektet. Markedsføringsplan, plakater og film - alt skal produseres på to dager. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

– Så på 2 dager skal jeg lage en markedsføringsplan, definere målgruppe og alt det, i tillegg til å selv produsere innholdet. Den tredje dagen er det framføring. Jeg skal lage plakater og cinemagrafer, altså korte filmsnutter hvor bildet kun har ett objekt som beveger seg. Jeg ville lage en ekstraordinær eksamen, gå litt utenfor boksen og virkelig vise hva jeg kan, sier han engasjert.

Eksamen er morsomst

- Det morsomste med 3 MK-år har faktisk vært alle medie-eksamene! Da kan jeg bestemme mye selv, og være veldig kreativ på få timer. Det er en spennende utfordring, og jeg liker å finne nye, krative måter å formidle informasjon på, sier han.

Når vi spør hvor godt han ligger an (siden han tar seg tid til et intervju - og skal på visning av leilighet i Oslo samme dag), svarer han med ro:

Les også: Ny satsning på toppidrett på RAVS

– Ganske greit. Jeg har ikke sovet i natt, og plakatene skal jeg lage i dag... Men det går bra!Det er med andre ord mye som skal produseres på kort tid, men Ottesen ser ut til å ha det meste under kontroll.

– Jeg føler at skolen har forberedt meg til veien videre, og jeg har lært veldig mye de årene jeg har gått her, sier han.

Multitalent

Han studerer ikke bare medier og kommunikasjon, har er rett og slett et multitalent: 18-åringen er både musiker, grafisk designer, fotograf og filmskaper- blant annet.

– Jeg lager musikkvideoene mine selv - i tillegg til musikken, så klart. Og for bare en måned siden fikk jeg meg jobb som innholdsprodusent for Stavern-festivalen, sier han stolt.

Han er i skrivende stund på utkikk etter leiligheter i hovedstaden, og er ikke i tvil om at det er dit han skal. Planene er klare: få seg en egen leilighet, og begynne å jobbe.

– Det er jo i Oslo jeg har de fleste kontaktene og vennene mine, så det er helt naturlig for meg å flytte dit.

EKSAMENSPROSJEKT: 18-åringen viser fram skissene til prosjektet. Markedsføringsplan, plakater og film - alt skal produseres på to dager.
EKSAMENSPROSJEKT: 18-åringen viser fram skissene til prosjektet. Markedsføringsplan, plakater og film - alt skal produseres på to dager. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Nyheter Rådhuskvartalet

Dette mener politikerne om salget av rådhuskvartalet

Oppegård Avis har spurt lokalpolitikerne om rådhuskvartalet bør selges, ikke selges eller selges delvis, og hvilke formål rådhuset og rådhusparken kan brukes til hvis de forblir i kommunal eie. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Til toppen