TRANGT OM PLASSEN: Det er mange som nå må velge å kjøre buss fremfor tog på grunn av togstreiken. Da blir det trangt, som for eksempel på 83-bussen til og fra Oppegård.
Nyheter
TRANGT OM PLASSEN: Det er mange som nå må velge å kjøre buss fremfor tog på grunn av togstreiken. Da blir det trangt, som for eksempel på 83-bussen til og fra Oppegård. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Derfor kan ikke Ruter sette opp ekstrabusser

Mange pendlere lurer på hvorfor buss-nettet er som normalt mens det er streik på jernbanen. Her får du svaret.

I morgentimene i dag har det vært både hektisk for mange pendlere til og fra Oppegård i forbindelse med den pågående togstreiken. Alle tog på Østfoldbanen står, og dette merkes på Ruters busser. 

– Det har ikke vært så mange spørsmål rundt saken inn til oss, for de fleste pendlerne er flinke og klarer å finne frem til alternativ transport og hvordan de skal komme seg til og fra på andre måter. Det har imidlertid vært trangere inne på bussene, og dessverre også noen frakjøringer på morgenkvisten, spesielt fra Kolbotn, sier kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. 

Klikk her for å lese hvordan du kan komme deg til og fra Oslo under togstreiken.

Kan ikke sette opp busser

BER FOLK BEREGNE GOD TID: Kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter.
BER FOLK BEREGNE GOD TID: Kommunikasjonsrådgiver Øystein Dahl Johansen i Ruter. Foto: Fotograf Birdy - Birgitte Heneid

Mange pendlere lurer på hvorfor Ruter ikke setter inn ekstrabusser i tillegg til de vanlige rutebussene. Dette er det en enkel forklaring på, ifølge Dahl Johansen.

– Vi kan ikke sette opp flere busser siden dette er en lovlig streik, og vi forholder oss til de spillereglene som gjelder ved en lovliv arbeidskonflikt som dette, sier han. 

– Reis utenom rushtiden

Dermed må du nok regne med fulle busser og trangt om plassen fremover så lenge konflikten varer. 

Ruter råder deg til å forsøke å se på om du kan endre tidspunktene du reiser på.

– Det viktigste rådet er å beregne god tid, men dersom du har mulighet til det, bør du vurdere om du eventuelt kan reise utenom rushtidene på morgen og ettermiddag. Kan du være litt før ute eller litt etter tidene hvor det er mest trafikk morgen og ettermiddag, skal det være nok kapasitet til å ta seg av alle pendlerne til og fra Oppegård, sier han.

Nyheter Storebukta-prosjektet

– Dette er helt uakseptabelt!

Kommunen og Storebukta-utbyggeren vil sette opp en port som stenger undergangen i Theodor Hansens vei for ordinær trafikk frem til høsten. Beboere i området er i harnisk. – At utbygger ikke er villig til å betale for nødvendig sikkerhet kan ikke veltes over på oss på denne måten. Nå er det på tide at kommunen stiller seg på beboernes side og stiller ordentlige krav, sier styreleder for Tangen Vel, Jan Willem Kopperud. Les hele saken

Nyheter Digitale læringsmidler på skolen

Beroliger foresatte

– Vi har etablert sikkerhetstiltak for å hindre at personinformasjonen til elevene kommer på avveie, sier IKT-rådgiver i Oppegård, Andreas Christiansen (41). Sjekk også hva Kunnskapsdepartementet og Utdanningsdirektoratet mener om saken. Les hele saken

Nyheter Ingen forvaltningsrevisjon i Oppegård i 2019

– Bryter kommuneloven

Revisjonssjef i Follo distriktsrevisjon IKS (FDR), Steinar Neby, mener Oppegård kommune bryter gjeldende kommunelov ved å ikke utføre de lovpålagte forvaltningsrevisjonene. Les hele saken

Til toppen