HER SKJER DET TING: Mange har lurt på hva som skjer i Edvard Griegs vei for tiden. Her får du svaret.
Nyheter
HER SKJER DET TING: Mange har lurt på hva som skjer i Edvard Griegs vei for tiden. Her får du svaret. (Bilde: Oppegård kommune)

Derfor ser du gravemaskiner og gjerder her

Mange har lurt på hvorfor det går gulvestkledde folk i Edvard Griegs vei på Kolbotn.

Nylig ble rammetillatelsen for prosjektet Edvard Griegs vei omsorgsboligergitt og kontrakt med AF Gruppen for bygging av omsorgsboligene ble signert

Som du kanskje har lagt merke til, skjer det ting på tomten, men det er fortsatt en stund til første spadetak skal tas. 

Nå er det startet forberedende arbeid på tomta. Det vil si aktivitet i forbindelse med etablering av byggeplassgjerder, port, etablering av brakkerigg, graving for provisorisk vann- og avløp og liknende, som ikke krever igangsettingstillatelse. 

Les også: Tufteparken på Greverud offisielt åpnet

Oppegård kommune opplyser at arbeidet kan gi noe støy, blant annet transport av materiell. Vanlig drift på byggeplassen skjer mellom klokken 07.00 og 19.00 på hverdager. 

PS! Saken fortsetter under bildet!

TREFASADE: Slik skal det se ut i Edvard Griegs vei når omsorgboligene står ferdig.
TREFASADE: Slik skal det se ut i Edvard Griegs vei når omsorgboligene står ferdig. Foto: tegn_3

Dette skal de bygge

Selve byggingen vil starte når igangsettingstillatelse er gitt. Forventet byggestart er første halvdel av oktober 2017.

Torsdag 7. september signerte kommunen kontrakten med AF Nybygg for omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei.

Bygget som skal huse 72 omsorgsboliger på 50-55 kvadratmeter består av fem etasjer og en underliggende kjeller. Bygget skal også inneholde servicefunksjoner, dagsenter og base for hjemmetjenesten. Arbeidet starter i neste uke med tilrigging av tomten, mens selve byggearbeidene er forventet å starte opp i midten av oktober, med ferdigstillelse i januar 2019.

Les også: Signerte for omsorgsboliger

– Vi har gledet oss til denne dagen, og gleder oss enda mer til bygget står ferdig og vi kan ta det i bruk, sier ordfører Thomas Sjøvold.

PS! Saken fortsetter under bildet!

SETT FRA FUGLEPERSPEKTIV: Omsorgsboligene skal bygges på taket av kulverten på Kolbotn, som du ser til høyre i bildet, rett nedenfor de gule blokkene og utbyggingen på Kantor.
SETT FRA FUGLEPERSPEKTIV: Omsorgsboligene skal bygges på taket av kulverten på Kolbotn, som du ser til høyre i bildet, rett nedenfor de gule blokkene og utbyggingen på Kantor. Foto: Anders Nordheim Dahl

Miljøvennlig helsebygg

Omsorgboligene kommer til å ha passivhus-standard, og de fire øverste etasjene skal bygges i massivtre, mens underetasjen og første etasje skal bygges i stål og betong.

– Det passer godt inn i miljøet og ser ikke så institusjonspreget ut, sier Sjøvold, som ser frem i mot et godt samarbeid med AF Nybygg.

Les også: Hva kan dette være?

Alle elementene skal produseres på fabrikk, og deretter fraktes til byggeplassen for å monteres. Dette vil gi noe mindre støy under utbyggingsperioden, og færre maskiner på byggeplassen. Ordføreren er klar på at dette prosjektet skal leveres innenfor tidsrammen.

– Vi har bare tiden og veien, avslutter Sjøvold.

HÅNDTRYKKET: Geir Flåta og ordfører Thomas Sjøvold gleder seg til å komme i gang med de nye omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei.
HÅNDTRYKKET: Geir Flåta og ordfører Thomas Sjøvold gleder seg til å komme i gang med de nye omsorgsboligene som skal bygges i Edvard Griegs vei. Foto: Veronica Grude Docker
 

Debatt Utbygging på Myrvoll

Antropocen på Myrvoll

"Utbyggingen på Myrvoll får stå som et skrekkens eksempel, der store områder med natur er utradert rundt det som skulle og burde være en utbygging konsentrert på den gamle Trelasttomten, men som til de grader este ut over sine bredder og medførte masseødeleggelse", skriver leder for Naturvernforbundet i Oppegård, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Til toppen