KLARE FOR Å OVERTA:  Formann Bjørn G. Johannesen i NVK (t.h.) og generalsekretær Børre Skiaker i KNA og gleder seg til å ta Tyrigrava i bruk. – Vi tar over hele bygget i 2021, men får nøkkelen i mai, sier de to.
Nyheter
KLARE FOR Å OVERTA: Formann Bjørn G. Johannesen i NVK (t.h.) og generalsekretær Børre Skiaker i KNA og gleder seg til å ta Tyrigrava i bruk. – Vi tar over hele bygget i 2021, men får nøkkelen i mai, sier de to. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Det føles som å flytte «hjem»

Møt de nye eierne av Tyrigrava - og sjekk planene deres for motorfolkets vugge!

Motorfolket har ventet og håpet i det lengste, og torsdag i forrige uke kom nyheten mange som har interesse for alt som durer på to, tre eller fire hjul endelig meldingen de har ventet på - Tyrigrava skal tilbakeføres til motorfolket.

– Utrolig glad

Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Norsk Vetereanvogn Klubb (NVK) har kjøpt plassen fra Oppegård kommune. Planen er å ta tilbake plassen og bygget som motorfolkets sted.

Generalsekretær Børre Skiaker i KNA og formann Bjørn G. Johannesen i NVK føler en stor glede over at avtalen er i boks.

Les også: Tyrigrava har fått nye eiere

– For oss betyr det uendelig mye at vi nå får lokaler i en atmosfære og på et sted hvor det har blitt skapt så mye motorkultur i så mange tiår. Vi har sikret oss en eiendom som er viktig for motormiljøet, og som er rett i sentrum for vår virksomhet. Vi kommer tettere på medlemmene våre, og det føles godt å bidra til at Tyrigrava igjen kan bli en mingleplass av, med og for motorfolket, sier Skiaker.

Johannesen er enig.

– Vi føler en stor glede, enkelt og greit. Dette blir jo ingen skyss-stasjon, slik det var før, men det er mye historikk i dette bygget vi gleder oss til å videreføre og videreutvikle, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet

MYE HISTORIE: Det ligger mange tiår med motorhistorie på Tyrigrava.
MYE HISTORIE: Det ligger mange tiår med motorhistorie på Tyrigrava. Foto: Anders Nordheim Dahl

Strandlinjen

Et mål på tomten er i tillegg skilt ut, og denne delen har kommunen valgt å beholde selv.

– Dette er en tomt som ligger på baksiden ned mot Gjersjøen, og her kan kommunen bruke tomten til turområde eller annet som sikrer den for allmennheten. I så måte, mener vi at alle interesser er ivaretatt på en god måte, sier Skiaker.

Les også: Bli med på privatvisning på Tyrigrava

Kjøpesummen for tomten er også de to fornøyde med.

– Vi er fornøyde med kjøpesummen, men det er sånn sett ikke summen for plassen som er det viktigste her. Det viktigste er at vi har sikret eiendommen for foreningens skyld og at vi har sikret en eiendom som er viktig for motormiljøet, sier han.

PS! Saken fortsetter under bildet!

`SKILLES UT: Nedenfor Tyrigrava, ved Gjersjøen, har kommunen beholdt en tomt med strandlinje.Den ligger bak til venstre her.
`SKILLES UT: Nedenfor Tyrigrava, ved Gjersjøen, har kommunen beholdt en tomt med strandlinje.Den ligger bak til venstre her. Foto: Anders Nordheim Dahl

Mange planer

Det er mange tanker rundt utvilkingen av Tyrigrava, men i første omgang skal nøkkelen overtas fra kommunen den 2. mai i år.

Formelt sett overtar bilklubbene Tyrigrava den 1. mai 2017, men Kunstnerfellesskapet som i dag leier Tyrigrava har leieavtale frem til den 1. mai 2021.

– Vi håper å finne erstatningslokaler til Kunstnerfellesskapet før den tid, slik at motormiljøet kan reetablere seg på Tyrigrava, sier Skiaker og Johannesen.

Les også: Innstilt som ny eier av Tyrigrava

KLARE FOR Å OVERTA: Formann Bjørn G. Johannesen i NVK (t.h.) og generalsekretær Børre Skiaker i KNA og gleder seg til å ta Tyrigrava i bruk. – Vi tar over hele bygget i 2021, men får nøkkelen i mai, sier de to.
KLARE FOR Å OVERTA: Formann Bjørn G. Johannesen i NVK (t.h.) og generalsekretær Børre Skiaker i KNA og gleder seg til å ta Tyrigrava i bruk. – Vi tar over hele bygget i 2021, men får nøkkelen i mai, sier de to. Foto: Anders Nordheim Dahl

Planen er at foreningene skal drive sin drigt, og dermed nyte fordelene av å være i samme bygg. KNA og NVK skal etter planen ha sine kontorlokaler i bygget. Det er også planer om å tilby møterom/konferanserom til motorklubber og andre som ønsker litt av Tyrigravas atmosfære.

– Parkeringsplassen på Tyrigrava, som er brukt som møtested, vil fortsatt være tilgjengelig som før, og vi ønsker både bil- og MC-folket velkommen til sine tirsdags- og onsdagstreff på Tyrigrava. Dette er et signalbygg i denne sammenheng, sier Skiaker.

Serveringen

Mange lurer på serveringen.

– Nei, det ligger serveringstilbud i kort avstand fra Tyrigrava, og vi har ingen planer om å konkurrere med disse. Det er ikke serveringen som er hovedfokuset her. Dette skal være en samleplass for motorfolket. Den serveringen som eventuelt blir her, blir enkel og omtrent som den er i dag, for eksempel i forbindelse med arrangementer og lignende, sier Johannesen.

Les også: Selger historiske perler

– Innspillene vi har fått til nå er ønske om servering. Dette forstår vi godt, og vi vil se nærmere på behovet og mulighetene for et slikt tilbud etter hvert. Inntil videre håper vi dagens servering kan dekke brukernes behov, sier Skiaker.

Oppussing

Tyrigrava er et gammel bygg, med store behov for utbedringer og oppussing.

– Det er en del å gjøre her, men det får vi ta som det kommer. Vi har allerede fått henvendelser på at mange ønsker å stlile opp på dugnader og lignende, og det setter vi pris på. Dette viser at mange bryr seg om plassen, men vi kommer også til å måtte ha behov for profesjonell hjelp når vi skal flytte virksomhetene våre inn i lokalene. I mellomtiden vil vi fokusere på nødvendig og løpende vedlikehold av plassen, sier de to.

– Det viktigste akkurat nå er at vi har skaffet oss et signalbygg som betyr mye for motorfolket. Helt siden vi annonserte at vi skulle ta over, har det vært mange gode tilbakemeldinger. Det er et forent miljø som åpenbart gleder seg til å ta i bruk Tyrigrava slik den bør tas i bruk, og det gleder også vi oss til, avslutter de to.

SOM I DAG: Det er muligheter for servering på Tyrigrava. De nye eierne ser ikke for seg å drive servering i stor skala. – Det er allerede en restaurant i området, sier de.
SOM I DAG: Det er muligheter for servering på Tyrigrava. De nye eierne ser ikke for seg å drive servering i stor skala. – Det er allerede en restaurant i området, sier de. Foto: Anders Nordheim Dahl

 

Nyheter Nytt helsesenter på Trollåsen

Fikk avslag fra Fylkesmannen

Etter en naboklage har Fylkesmannen satt en foreløpig stopper for byggingen av et nytt helsesenter på Trollåsen. Avslaget fra Fylkesmannen gjør at prosjektet skal utsettes ytterligere i påvente av en ny omregulering av tomten. Les hele saken

Nyheter Sumpskogen ved Storebukta

– En hån mot naturen

Leder i Naturvernforbudet i Nordre Follo, Mariella Nora Isabella Filberg Memo, reagerer sterkt på anleggelse av den nye gangveien inne i den rødlistede sumpskogen ved Storebukta. – Verken utbyggeren eller kommunen ved Vei og Park har faglig kompetanse til å vurdere felling av trær der, sier hun. Les hele saken

Til toppen