BOM PÅ VEI: Det innringede feltet på bildet viser fundamentet hvor bomstasjonen på Rosenholm skal etableres.
Nyheter
BOM PÅ VEI: Det innringede feltet på bildet viser fundamentet hvor bomstasjonen på Rosenholm skal etableres. (Sigbjørn Vedeld)

Dette bekymrer togpendlerne

Fundamentet for ny bomstasjon på Rosenholm er klart.

Flere pendlere har kontaktet oss den siste uken og uttrykt bekymring over at den nye bomstasjonen ved Rosenholm ser ut til å bli satt opp før innkjørselen til pendlerparkeringen ved togstasjonen.

Har skapt debatt

Som bildet til Oppegård Avis viser, er fundamentet lagt rett før innkjøringen til pendlerparkeringen.

– Må vi betale likevel? spurte en togpendler som ringte oss denne uken.

Den nye bomringen, som er del av Oslopakke 3, skal være i drift fra 1. mars 2019. I Oppegård vil det være snakk om seks passeringer. Bomstasjonen som har skapt størst debatt er den som etableres på grensen til Oslo ved Rosenholm.

Færre P-plasser

Byggeleder Marius Bjerke i Statens vegvesen forklarer at det skal etableres en ny innkjøring til parkeringen på Akershus-siden. Dermed kan pendlere fra Oppegård kjøre inn på pendlerparkeringen før det blinker i bommen.

– Alle tegninger er ikke ferdige ennå, men planen er at pendlerparkeringen vil deles i to med en Oslo-side og en Akershus-side.

– Dette vil føre til at det vil være færre parkeringsplasser for pendlere fra Akershus-siden?

– Ja, høyst sannsynlig vil arealet bli mindre, men dette skal være en fleksibel løsning. Sperringen mellom parkeringsplassene skal være flyttbar, sier Bjerke.

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Ja eller nei til eiendomsskatt i Nordre Follo?

Verken Oppegård eller Ski har eiendomsskatt i dag. Om du skal betale eiendomsskatt, og hvor mye du skal betale, blir opp til lokalpolitikerne i Nordre Follo. Sjekk hvilke partier er for og mot innføring av eiendomsskatt, og hvilke argumenter de har. Les hele saken

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Bekymret for millioner av skattepenger som forsvinner fra Nordre Follo

Arne Christian Pettersen fra Oppegård syd synes det er urettferdig at Oppegård og Ski sender mange millioner kroner ut hvert år som følge av inntektsutjevning. I forbindelse med dette ba han Oppegård Avis om å stille et konkret spørsmål til alle partiene som stiller til valget i Nordre Follo. Les hele saken

Til toppen