BOM PÅ VEI: Det innringede feltet på bildet viser fundamentet hvor bomstasjonen på Rosenholm skal etableres.
Nyheter
BOM PÅ VEI: Det innringede feltet på bildet viser fundamentet hvor bomstasjonen på Rosenholm skal etableres. (Sigbjørn Vedeld)

Dette bekymrer togpendlerne

Fundamentet for ny bomstasjon på Rosenholm er klart.

Flere pendlere har kontaktet oss den siste uken og uttrykt bekymring over at den nye bomstasjonen ved Rosenholm ser ut til å bli satt opp før innkjørselen til pendlerparkeringen ved togstasjonen.

Har skapt debatt

Som bildet til Oppegård Avis viser, er fundamentet lagt rett før innkjøringen til pendlerparkeringen.

– Må vi betale likevel? spurte en togpendler som ringte oss denne uken.

Den nye bomringen, som er del av Oslopakke 3, skal være i drift fra 1. mars 2019. I Oppegård vil det være snakk om seks passeringer. Bomstasjonen som har skapt størst debatt er den som etableres på grensen til Oslo ved Rosenholm.

Færre P-plasser

Byggeleder Marius Bjerke i Statens vegvesen forklarer at det skal etableres en ny innkjøring til parkeringen på Akershus-siden. Dermed kan pendlere fra Oppegård kjøre inn på pendlerparkeringen før det blinker i bommen.

– Alle tegninger er ikke ferdige ennå, men planen er at pendlerparkeringen vil deles i to med en Oslo-side og en Akershus-side.

– Dette vil føre til at det vil være færre parkeringsplasser for pendlere fra Akershus-siden?

– Ja, høyst sannsynlig vil arealet bli mindre, men dette skal være en fleksibel løsning. Sperringen mellom parkeringsplassene skal være flyttbar, sier Bjerke.

Nyheter Farlige forbikjøringer

Kongeveien minutt for minutt

Bussjåførene fortsetter å bruke bussholdeplassen ved klubbhuset på Sofiemyr som hvileplass. Dette fører til mange farlige forbikjøringer og nestenulykker på stedet. Torsdag 10. januar fulgte Oppegård Avis trafikken i Kongeveien minutt for minutt i snaut tolv timer for å dokumentere situasjonen på stedet. Sjekk videoen i saken! Les hele saken

Til toppen