FORNØYD: Styreleder i Follo Ren, Ildri Eidem Løvaas, er fornøyd med lokalpolitikernes vedtak om å stoppe oppsigelsen av dagens renovasjonsavtale og medlemsskap i Follo Ren.
Nyheter
FORNØYD: Styreleder i Follo Ren, Ildri Eidem Løvaas, er fornøyd med lokalpolitikernes vedtak om å stoppe oppsigelsen av dagens renovasjonsavtale og medlemsskap i Follo Ren. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

Dette betyr Follo Ren-vedtaket for deg

– Follo Ren har fått et pusterom, forteller styreleder Ildri Eidem Løvaas etter at lokalpolitikerne valgte å beholde dagens renovasjonsavtale med Follo Ren inntil videre.

Tirsdag den 19. februar fikk Follo Ren en gledelig nyhet. Lokalpolitikerne i Utvalg for miljø- og plan (UMP) bestemte seg for å ikke skrote Follo Ren som renovasjonsleverandør. 

Dette gleder styreleder i selskapet, Ildri Eidem Løvaas.

Les også: Vi har reist dit matavfallet ditt nå skal leveres!

– Dette gir oss som selskap et litt lengre perspektiv å planlegge, for det er klart det er en forskjell på 1. januar 2019 og 1. januar 2020. Så blir det vår oppgave å sørge for at den nye kommunen ser fordelen av vår størrelse og vår kompetanse på feltet. Vi skal heller ikke bruke dette som en hvilepute, men fortsette å videreutvikle oss og vise at vi har kompegtansen som er best for eierkommunene på dette området, sier Eidem Løvaas.

Dette betyr det 

Politikernes vedtak betyr at kommunen opprettholder medlemskapet i Follo Ren IKS inntil videre, og at man skal se på fremtidig renovasjonsordning igjen den dagen de to kommunene Ski og Oppegård skal slås sammen, altså i 2020. 

STYRKES TROLIG: Her ser du fra den lokale gjenvinningsstasjonen. Her vil det trolig bli en utvidelse og styrking, dersom politikerne gjør som de har vedtatt.
STYRKES TROLIG: Her ser du fra den lokale gjenvinningsstasjonen. Her vil det trolig bli en utvidelse og styrking, dersom politikerne gjør som de har vedtatt. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Det er også viktig å merke seg at dette ikke betyr noen praktisk endring for innbyggerne. Du skal fortsette å levere søppelet i søppelkassene og gjenvinne som før på gjenvinningsstasjonen på Sofiemyr. Det er administrativt at dette får flest konsekvelser, sier Løvaas.

Les også: Oppegård beholder Follo Ren inntil videre

– Det er også viktig å merke seg at dette ikke betyr noen praktisk endring for folk flest. Innbyggerne skal fortsette å levere søppelet i søppelkassene og gjenvinne som før. Det er administrativt at dette får flest konsekvelser, sier Løvaas.

Skal jobbe videre

Eidem Løvaas mener Follo Rens med sin størrelse og kompetanse er den riktige leverandøren av renovasjonstjenester for Oppegård fremover, og også for den nye storkommunen. 

FORNØYD: Styreleder i Follo Ren, Ildri Eidem Løvaas, er fornøyd med lokalpolitikernes vedtak om å stoppe oppsigelsen av dagens renovasjonsavtale og medlemsskap i Follo Ren.
FORNØYD: Styreleder i Follo Ren, Ildri Eidem Løvaas, er fornøyd med lokalpolitikernes vedtak om å stoppe oppsigelsen av dagens renovasjonsavtale og medlemsskap i Follo Ren. Foto: Anders Nordheim Dahl

– Fremover skal vi jobbe med å forankre oss som den naturlige leverandøren av renovasjonstjenester. Vi er åpen for alle løsninger fremover, og jeg tror også at den kompetansen vi har, vil være vanskelig å bygge opp i nye og mindre miljøer. Samtidig er resirkuleringsbransjen en bransje i rask bevegelse. Det er ikke bare å rulle ut søppelbilen og hente søppel som før. Det er hele tiden utvilking, og den utviklingen skal vi fortsette med, slik at vi blir en moderne leverandør av renovasjonstjenester og i den nye kommunen, sier hun. 

Les også: Oppegård vraket Follo Ren

– Vi skal også jobbe med å forankre prosessene videre i eierkommunene av Follo Ren. Det viktigste for oss er uansett ikke nødvendigvis å berge selskapet i nåværende form, men å fortsette å være de beste i landet på vårt fagfelt, og så får vi håpe at kommunene vil velge oss som en del av fremtidens løsning også, avslutter Eidem Løvaas. 

Grønne poser

I mellomtiden rulles i disse dager ut en ny renovasjonsordning med grønne poser for matavfall. Med andre ord skal du fortsette med å kaste disse posene med sortert matavfall i restavfallet ditt.

NY ORDNING: Her ser du fra transportbåndet til ROAF, hvor de grønne posene med matavfall som du nå sorterer kommer.
NY ORDNING: Her ser du fra transportbåndet til ROAF, hvor de grønne posene med matavfall som du nå sorterer kommer. Foto: Anders Nordheim Dahl

Det var 1. september at den nye ordningen trådde i kraft. 

Enkelt fortalt blir det sorterte matavfallet sendt i lastebil til ROAF på Romerike, som videre gjenvinner matavfallet. 

Dersom du har lyst til å se hvor matavfallet ditt blir av til slutt, kan du klikke her. Vi har nemlig vært på besøk på ROAF for å følge de grønne posene fra levering til sortering. 

PS! Les mer om saken i papirutvgaven av Oppegård Avis torsdag den 21. september!

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen