PRØVEPROSJEKT: Førsteklassingene på Østli og Kolbotn skoler deltar i et toårig prosjekt om bruk av Ipad i undervisningen. På bildet ser du Iben Elvira Dehle-Ljung viser tankekartet hun har laget med bokstaven A. Nå får også andre elever gleden av å få en digital undervisning.
Nyheter
PRØVEPROSJEKT: Førsteklassingene på Østli og Kolbotn skoler deltar i et toårig prosjekt om bruk av Ipad i undervisningen. På bildet ser du Iben Elvira Dehle-Ljung viser tankekartet hun har laget med bokstaven A. Nå får også andre elever gleden av å få en digital undervisning. (Bilde: Yana Stubberudlien)

Nå får alle elevene nettbrett!

Barneskolen i Oppegård er i ferd med å bli digitalisert. Fra høsten 2017 skal alle elever i 1. og 2. klasse få hver sin Ipad og elevene på 3.-7. trinn skal få hver sin Chromebook med touchskjerm!

Det satses på IKT i Oppegårdskolen. Skolene har i lengre tid vært utstyrt med aktive tavler, det trådløse nettet har blitt oppgradert og lærernes digitale kompetanse oppgraderes også i takt med utviklingen.

I september 2016 fikk førsteklassingene ved Østli og Kolbotn skoler utlevert hver sin nettbrett.

De to skolene deltar nå et toårig prosjekt i regi av kommunen. Prosjektet handler om bruk av nettbrett som arbeidsverktøy i læringsarbeidet.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se også video nederst i saken for å se hvordan nettbrett-undervisning foregår på Østli skole!

PRØVEPROSJEKT: Førsteklassingene på Østli og Kolbotn skoler deltar nå i et toårig prosjekt om bruk av ipad i undervisningen. Foto: Yana Stubberudlien.
PRØVEPROSJEKT: Førsteklassingene på Østli og Kolbotn skoler deltar nå i et toårig prosjekt om bruk av ipad i undervisningen. Foto: Yana Stubberudlien. Bilde: Yana Stubberudlien

 

Ipader og Chromebooks til barneskolen

Men nå kommer den store nyheten: Fra høsten 2017 skal alle elever i 1. og 2. klasse i Oppegård kommune få hver sin Ipad og elevene på 3.-7. trinn skal få hver sin Chromebook med touchskjerm.

En Chromebook tilsvarer en bærbar PC, men har ikke operativsystem som for eksempel Windows. Den har istedenfor sitt eget operativsystem som gjør at man jobber i nettskyen med apper.

TENKER BRETT: Her ser du kontaktlærer Ingvild Starheim med Pernille Juelsen (6) og rektor Wenche Vabro.
TENKER BRETT: Her ser du kontaktlærer Ingvild Starheim med Pernille Juelsen (6) og rektor Wenche Vabro. Bilde: Yana Stubberudlien

Elever som nå går i 2.-7. klasse vil allerede i mars får utdelt sine Chromebooks, mens årets 1. trinn må vente til skolestart 2017 med å få Ipad.

Før utdeling av maskiner forplikter skolene seg på opplæring av ansatte og et foreldremøte der foreldrene får litt innføring i bruk av maskinene. Maskinene skal deles ut på foreldremøter.

Les mer neste uke

Du kan lese mer om saken på oavis.no mandag neste uke og i papirutgaven på torsdag.

Førstkommende mandag blir det holdt en pressekonferanse på Sofiemyr skole. Kommunen har invitert pressen for å opplyse om IKT-satsingen. Det blir også demonstrasjon av Chromebook. Oppegård Avis følger opp saken og oppdaterer den fortløpende.

Hva mener du om den digitale brett-satsningen i Oppegård-skolen? Send et innlegg til debatt@oavis.no!

PS! Klikk play for å se hvordan undervisning foregår på nettbrett på Østli skole. Slik blir den nye skolehverdagen snart for alle elevene!

Klikk play for å se video!

Nyheter Budsjettet i Nordre Follo

– Dere bløffer!

I går vedtok Nordre Follo kommunestyre budsjettet for 2020. Det at budsjettet ble vedtatt for ett år og ikke for hele planperioden 2020-2023 falt dårlig i smak hos FrPs gruppeleder, Tønnes Steenersen. Les hele saken

Til toppen