1. PLASS: Fjorårets soleklart mest populære bil! Det ble registrert 94 Volkswagen Golf i Oppegård i 2016. Golf hadde med det en markedsandel på 10,5 prosent på modelltoppen. 20 av bilene var bensin, 6 av disse var diesel, 39 var elektriske og 29 av disse var plug-in-modellen GTE. På bildet ser du den helelektriske varianten. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
2. PLASS: Mitsubishi hadde et knallår i fjor, takket være plug-in-hybriden Outlander. Det rullet ut 45 av disse bilene til Oppegård-adresser i fjor, og modellen hadde fem prosent av det totalt markedet. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
3. PLASS: Nok en Volkswagen, denne gangen Passat, som solgte godt, ikke minst takket være GTE-modellen. Det rullet ut 38 nye Passat på Oppegård-adresser i fjor, hvorav 22 var plug-in, fire var bensin og tolv var diesel. På bildet ser du GTE-modellen. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
4. PLASS: Toyota hadde et godt år i fjor, og Yaros tok et godt scoop av lokalmarkedet med en markedsandel på 3,9 prosent. Det rullet ut 35 nye Yaris til Oppegård-adresser i fjor. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
5. PLASS: Nok en Toyota! Den nyeste Rav 4 falt i smak hos bilkjøperne i Oppegård i fjor. Bilen fikk en markedsandel på 3,6 prosent, og det rullet ut 32 nye Rav 4 i fjor på adresser i Oppegård. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
6. PLASS: Skodas mestselgende modell i Oppegård i fjor var Octavia. Det ble solgt 31 av disse i Oppegård i fjor, noe som nesten gjorde at bilen klatret opp på femteplass. Octavia hadde en markedsandel på 3,5 prosent, og 26 av de solgte var bensindrevet, mens fem av bilene var dieseldrevet. (Bilde: Forhandlerbilde)
7. PLASS: Enda en Toyota, denne gangen hybriden Auris. 30 slike biler ble registrert her i Oppegård i 2016, og Auris hadde en markedsandel på 3,4 prosent. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
8. PLASS: Toyota har hatt et godt år i 2016, og nok en modell, Prius, plasserte seg pent på bestselgerlisten. Det ble solgt 26 slike biler hit til Oppegård i 2016, som gir en markedsandel på 3,1 prosent. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
9. PLASS: Volkswagens Up! er ikke størst i klassen, men markerer seg på topp-listen! Det ble solgt 27 slike biler til Oppegård-folket i 2016. 24 av disse var elektriske, mens tre var bensindrevet. Bilen hadde en markedsandel på 3,0 prosent. På bildet ser du den helelektriske varianten. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
10. PLASS: Fords mestselgende bil i 2016 her i Oppegård, ble klassikeren Mondeo. 27 slike rullet ut på Oppegård-adresser i fjor, som gir en markedsandel på 3,0 prosent, altså likt med Volkswagens Up!. Tre av bilene var bensindrevet, og 23 var diesel-modeller, mens den siste var plug-in-varianten, som du ser avbildet her. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)
11. PLASS: Den helelektriske BMW i3 hadde et godt år i fjor. 25 slike ble registrert på Oppegård-adresser, som gir en markedsandel på 2,8 prosent. (Bilde: Thomas N. Witsø-Bjølmer)
12. PLASS: Nok en Volkswagen. Tiguan var en poulær bil i Oppegård i fjor, og det ble solgt 21 slike, noe som gir en markedsandel på 2,3 prosent. Ni av disse var bensindrevet og tolv var dieseldrevet. (Bilde: Oppegård Avis)
13. PLASS: Nok en Ford på topplisten! S-Max hadde i fjor en markedsandel på 2,1 prosent, og det ble solgt 19 slike modeller her i kommunen, hvorav alle var dieselbiler. (Bilde: Forhandlerbilde)
14. PLASS: Fords Fiesta er en klassiker som mange likte også i 2016. Bilen hadde en markedsandel på 1,9 prosent her i Oppegård i fjor, og det ble registrert 17 slike biler her i kommunen. (Bilde: Forhandlerbilde)
15. PLASS: Mercedes Benz solgte 15 GLC i kommunen i fjor, som ga en markedsandel på 1,7 prosent. Elleve av disse var plug-in-hybrid, og fire av dem var dieseldrevet. (Bilde: Oppegård Avis)

Disse bilene kjøpte vi i 2016!

Sjekk topplisten og hvilke biler som rullet ut til Oppegård-adresser i fjor!

I fjor ble det registrert 895 nye biler på adresser her i Oppegård. Dette er en liten nedgang fra 2015, da det ble solgt 998 biler til bilførere her i kommunen.

Dette er en nedgang på 10,3 prosent sammenlignet.

Volkswagen på topp

Hvis vi ser på merke-topplisten, er det Volkswagen som troner soleklart på toppen her i Oppegård med 200 solgte biler og en markedsandel på 22,3 prosent.

På andreplass ligger Toyota med 134 solgte biler og en markesandel på 15,3 prosent.

Tredjeplassen tilhører Ford med sine 112 solgte biler, og en markedsandel på 12,9 prosent.

Sjekk ut hvilke modeller som solgte best i kommunen, og ikke minst hvilke biler du og naboen kjøpte i året som gikk.

Bla deg rundt i bildekarusellen, og les topp 15-listen over de mestselgende bilene, kjøpt og registrert på adresser her i Oppegård, basert på tall fra Opplysningsrådet For Veitrafikken.

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen