SKYTEDRAMA: Det var her en mann ble skutt i låret i august i fjor.
Nyheter
SKYTEDRAMA: Det var her en mann ble skutt i låret i august i fjor. (Foto: Øyvind Ludt)

Dømt til tre års fengsel etter skytedrama på Oppegård

52-åringen fra Oppegård som skjøt en mann i låret i august i fjor, er dømt til fengsel i tre år.

En 52 år gammel mann fra Oppegård, skjøt 4. august i fjor en mann i låret, med en Smith og Wessen 9 mm pistol. Offeret ble, ifølge dommen, påført et komplisert lårbensbrudd med påfølgende operasjoner. 

Den tiltalte ble dømt for å ha skadet en annens kropp og helse. Han ble i tillegg dømt for å være i besittelse av en pistol han ikke hadde tillatelse til, og for å ha oppbevart amfetamin og narkotiske tabletter.

52-åringen hevdet i sitt forsvar at han han handlet i nødverge. Han har forklart at han var kjæreste med den fornærmedes nåværende ektefelle, og at han hadde følt seg utrygg. Han skal ha fortalt to venner at han følte seg truet og at han derfor hadde anskaffet en pistol.  Den tiltalte mener den fornærmede hadde truet han i en telefonsamtale tidligere på dagen, og at han derfor hadde tatt med pistolen da de senere på dagen møttes. Den tiltalte mener da at den fornærmede trakk en pistol mot ham først. 

"Tiltalte ble veldig nervøs. han så pistolen og tenkte -det er han eller jeg.  Han dro derfor frem pistolen, tok ladegrep og skjøt fornærmede," står det i dommen. 

Politiet skal ikke ha funnet andre våpen enn tiltaltes. 

52-åringen mente han var truet av den fornærmede men retten finner ikke at skuddet er avfyrt i nødverge. 

Den tiltalte har erkjent straffeskyld for å ha hatt et ulovlig våpen og narkotika. Han er tidligere dømt syv ganger, blant annet for brudd på våpenlovgivningen og narkotikaforhold. 

Den fornærmede skal ha fått et meget komplisert brudd, vært påført store smerter, og vært sykemeldt i fire måneder, ifølge dommen. 

52-åringen ble dømt til tre år i fengsel, og til å betale erstatning og oppreisningserstatning til fornærmede, på henholdsvis på 19 209 kroner og 100 000 kroner. 

Nyheter VA-anlegg på Svartskog

Ny budsjettsprekk: Fra 47 til 120 millioner kroner på fem år

Det kommunale vann- og avløpsanlegget, som bygges nå fra Hvervenbukta i Oslo og til og med Bålerud, er beregnet til å koste betydelig mer enn for fem år siden. Sjekk hvem som skal betale for investerings- og merkostnaden for dette prosjektet. Les hele saken

Debatt Kommunevåpen: Havreakset vs. salamanderen

Salamanderen som Nordre Follos kommunevåpen?

"Det ville vært som et lite julemirakel om Salamanderen – folkets favoritt – gjenoppstod fra de døde og likevel ble Nordre Follos kommunevåpen", skriver kommunestyrerepresentant for MDG i Nordre Follo, Jens Nordahl, i sitt debattinnlegg. Les hele saken

Nyheter Kommunesammenslåing om 22 dager

Beholder kun Vei og park på Sofiemyr – midlertidig

De kommunaltekniske virksomhetene i Oppegård og Ski er på flyttefot. Ansatte i Vei og park skal fortsatt være på Sofiemyr frem til miljøstasjonen utvides om ett år, mens 22 ansatte fra Vann og avløp må flytte til Ski. Les hele saken

Til toppen