NÆRMERE MÅLET: – Det kommer til å gjøre vondt når jeg skal konkurrere mot mitt gamle norske lag under VM neste år, men jeg kommer jo tilbake om ett år, forhåpentligvis enda flinkere og med worlds-ringen, sier Ida Herseth.
Nyheter
NÆRMERE MÅLET: – Det kommer til å gjøre vondt når jeg skal konkurrere mot mitt gamle norske lag under VM neste år, men jeg kommer jo tilbake om ett år, forhåpentligvis enda flinkere og med worlds-ringen, sier Ida Herseth. (Foto: Yana Stubberudlien)

Drømmer om VM-ringen

– Drømmen min har alltid vært å bli verdensmester og få gullmedalje med den såkalte worlds-ringen, sier cheerleder Ida Herseth (18) fra Sofiemyr.

VANT EM-GULLET: Bildet med Ida høyhåndstående i første stunteserie under årets EM i Helsinki fra 30. juni viser noe av det Ida liker best innenfor cheerleading – stunting. foto: Tero Wester

I slutten av april dro Herseth med laget sitt, Viqueens Spirit, til Orlando i USA hvor de sikret VM-sølvet i «All girl premiere», den gjeveste klassen med høyest vanskelighetsgrad.

I slutten av juni sikret de også EM-gullet i Finland.

Merittlisten til 18-åringen fra Sofiemyr taler for seg.

Til tross for sin unge alder og at hun har drevet med cheerleading i bare seks år, har hun allerede vunnet fire VM-medaljer (tre sølv og en bronse), syv EM-medaljer (fire gull, to sølv og en bronse) og ni NM-medaljer (fem gull, tre sølv og en bronse).

20 MEDALJER HITTIL: Til tross for sin unge alder og at hun har drevet med cheerleading i bare seks år, har Ida Herseth (18) allerede vunnet 20 medaljer fra NM, EM og VM. Foto: Yana Stubberudlien

Målrettet

DRØMMERING: Denne worlds-ringen har vært målet til Ida Herseth i mange år. Foto: Privat

Herseth brakk beinet under fjorårets VM og sliter fortsatt med skader her og der, men dette stopper henne ikke. Snarere tvert imot. Hun trener flere ganger om dagen og lærer nye tricks med enda større iver for å nå målet sitt om VM-gull og worlds-ringen.

– Du kan aldri bli god nok i cheerleading. Det er alltid noen tricks du kan lære. Etter at jeg brakk beinet skjønte jeg hvor mye cheerleading betyr for meg. Det er jo det som er livet mitt, sier cheerleaderen.

Les også: Ønsker å starte privat idrettsskole for ungdom

Klar for avreise

Det er ingen tvil om at dette året har vært tøft for Herseth. Hun har fullført Wang videregående skole og jobbet samtidig som assisterende trener for juniorlaget Viqueens Incredible, som også fikk gull under årets EM i Finland.

Nå gjør Ida seg klar for et studieår i USA med målet om å bli enda bedre i cheerleading. Siden jul har hun drevet med intense forberedelser i forbindelse med dette. Hun måtte ta TOEFL-testen i engelsk, søke om studieplass og visum, skaffe medisinske sertifikater og en haug med ulike andre papirer.

For noen uker siden kunne den tøffe 18-åringen juble. Studieplassen på universitet i Louisville i delstaten Kentucky var endelig i boks. I morgen reiser hun til USA for å studere sportsadministrasjon og trene cheerleading med det amerikanske collegelaget i Louisville.

PAKKER: Lørdag 4. august reiser Ida på et nytt eventyr til USA. Foto: Yana Stubberudlien

 

Til VM med USA

VM-SØLVET: Bildet er tatt under årets VM i Orlando, Florida den 30. april. Foto: Privat

I april 2019 skal Ida stå igjen på VM-matten, men denne gangen skal hun ha den amerikanske drakten på seg. Nå blir hun enda nærmere målet sitt siden USA har vunnet VM i cheerleading i mange år.

– Det blir litt rart å representere USA og det kommer til å gjøre vondt når jeg skal konkurrere mot mitt gamle norske lag, men jeg kommer jo tilbake om ett år, forhåpentligvis enda flinkere og med worlds-ringen, sier Herseth.

Oppegård Avis ønsker Ida masse lykke til videre!

Les også: Disse skal hedres av ordføreren

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Til toppen