ÅPNER FOR 11. GANG: Håkon Marthinsen (t.v.) og medhjelper Kjell Gulli jobber hardt for å klargjøre Kolbotn Hundesport på Sofiemyr til 1. september. – Hesten er alltid med, ler Marthinsen.
Nyheter
ÅPNER FOR 11. GANG: Håkon Marthinsen (t.v.) og medhjelper Kjell Gulli jobber hardt for å klargjøre Kolbotn Hundesport på Sofiemyr til 1. september. – Hesten er alltid med, ler Marthinsen. (Bilde: Synnøve Sundby Fallmyr)

Dyrisk driftig

Håkon Marthinsen (72) åpner butikken Kolbotn Hundesport for 11. gang - i den tidligere brusbutikken Romas lokaler.

– Ja... Jeg tror det blir ellevte gangen, smiler Marthinsen til spørsmålet om hvor mange ganger han har startet opp Kolbotn Hundesport.

Den 15. juli fikk han nøklene i hånda, og han regner med å være klar til oppstart innen 1. september.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

ÅPNER FOR 11. GANG: Håkon Marthinsen (t.v.) og medhjelper Kjell Gulli jobber hardt for å klargjøre Kolbotn Hundesport på Sofiemyr til 1. september. – Hesten er alltid med, ler Marthinsen.
ÅPNER FOR 11. GANG: Håkon Marthinsen (t.v.) og medhjelper Kjell Gulli jobber hardt for å klargjøre Kolbotn Hundesport på Sofiemyr til 1. september. – Hesten er alltid med, ler Marthinsen. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Ikke bare hund

Men det er ikke bare utstyr til hund det handler om. For på Sofiemyr står Håkon Marthinsen og Kjell Gulli mellom hundebur, lærreimer, tørrfôr - og en stor, svart (uekte) hest. De pakker ut, flytter om, og gjør alt som må gjøres før en butikk kan åpnes.

Les også: Skeptisk til hundepark

Driftig kar

Mens andre på Marthinsens alder gjerne har vært pensjonist i flere år, har han ingen planer om å slutte nå, selv om han er over 70.

– Nei, noe så kjedelig! Jeg har arbeidet hele livet og drevet for meg selv siden jeg var 18. Det er det jeg liker, og har mange planer fremover. Jeg har masse energi å ta av!

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

DYRISK ENGASJERT: Håkon Marthinsen gleder seg til å komme i gang igjen etter fire års pause.
DYRISK ENGASJERT: Håkon Marthinsen gleder seg til å komme i gang igjen etter fire års pause. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

Kolbotn Hundesport

Marthinsen startet Kolbotn Hundesport for første gang i 1983 i Vestby, og har siden vært å finne blant annet på Tårnåsen, Sønstrudveien, Sofiemyrsenteret - og nå på Sofiemyr.

– Akkurat nå pakker vi ut varene vi har flyttet fra lageret. Noen av dem har stått noen år, så det er en del jobb med å vaske og klargjøre alt.
Men jeg har god hjelp i Kjell, smiler Marthinsen.

Les også: I hund-re for firbeint spa

Brus erstattes med bur

– Endelig har jeg funnet et egnet lokale! Den tidligere brusbutikken passer perfekt til forretningen min, og jeg har god lagerplass på baksiden. Det skal bli så godt å komme i gang igjen, sier Marthinsen entusiastisk.

PS! Artikkelen fortsetter under bildet!

UT MED BRUS, INN MED BUR: I det som tidligere var brusbutikken Roma, kommer det nå dyrebutikk. Hesten har vært med i alle år, og er nærmest blitt ikonisk.
UT MED BRUS, INN MED BUR: I det som tidligere var brusbutikken Roma, kommer det nå dyrebutikk. Hesten har vært med i alle år, og er nærmest blitt ikonisk. Foto: Synnøve Sundby Fallmyr

 

Les også: Skogens dyrebare ro

Kolbotn Hundesport

  • Drives og eies av Håkon Marthinsen (72)
  •  Åpner i Sofiemyrveien innen 1. september
  •  Selger utstyr, fôr og mye annet til flere typer dyr
  •  Startet på Vestby i 1983
Til toppen