ÅPNET DET NYE TILBUDET: Leder av Oppegård Næringsforum, Morten Pedersen med elevene Benjamin Langli (15), Tobias Skjelstad (16), Marius Gisholt (15), Stian F. Hansen (15), rektor Elisabeth Edding, koordinator for studentrekruttering ved BI, Asbjørn Hia, studieleder Kristin Loen Larsen og Sanne Skjørland fra Ungt entreprenørskap i Akershus.
Nyheter
ÅPNET DET NYE TILBUDET: Leder av Oppegård Næringsforum, Morten Pedersen med elevene Benjamin Langli (15), Tobias Skjelstad (16), Marius Gisholt (15), Stian F. Hansen (15), rektor Elisabeth Edding, koordinator for studentrekruttering ved BI, Asbjørn Hia, studieleder Kristin Loen Larsen og Sanne Skjørland fra Ungt entreprenørskap i Akershus. ( Foto: Yana Stubberudlien)

Dyrker fremtidens gründere

Roald Amundsen videregående skole har startet med et unikt tilbud om programfag i entreprenørskap for førsteklassinger.

– Jeg kjenner ingen andre skoler i Oslo og Akershus som har dette tilbudet allerede fra første året på videregående, sa koordinator for studentrek- ruttering ved BI, Asbjørn Hia, da han besøkte Roald Amundsen videregående skole (RA) fredag forrige uke.

Ifølge ham har BI 19 partnerskoler som de har etablert samarbeid med om faglige aktiviteter og RA er blant disse.

Fem timer hver uke

– Det unike er at våre ungdommer tjuvstarter på dette faget fra andre og tredje trinn. Det skal motivere, sier rektor Elisabeth Edding.

Det nye tilbudet dreier seg om et ekstra femtimers programfag i entreprenørskap i Vg1, i tillegg til de vanlige 30 timene med andre fag på studiespesialisering.

– Dette faget passer for elevene som drømmer om å starte egen bedrift og vil ha faglig fordypning så tidlig som mulig. Utdannelsen har høy nytteverdi, og kan også brukes internt i bedrifter og ved prosjektledelse. Elevene vil lære om økonomi, markedsføring, salg, personalpolitikk og ledelse, sier studieleder Kristin Loen Larsen.

Bare for gutter

Av de totalt 16 elevene på første trinn samt de 14 elevene på andre og tredje trinn som har valgt entreprenørskap på RA er det ingen jenter.

– Vi har ingen konkret forklaring på dette, men vi har også en større andel gutter enn jenter som studerer entreprenørskap hos oss, sa BI-representanten.

FAGLIG SAMARBEID: Koordinator for studentrekruttering ved BI, Asbjørn Hia, og studieleder ved Roald Amundsen videregående skole, Kristin Loen Larsen. Foto: Yana Stubberudlien

 

Marius Gisholt (15) er en av dem som har valgt skolens nye tilbud.

– Jeg har drømt lenge om å starte noe for meg selv og jeg ble veldig glad da jeg hørte om dette tilbudet på RA. Det treffer interessefeltet mitt perfekt, sier 15-åringen.

Les også: Nå kan elever ved Roald Amundsen studere entreprenørskap

Mentorløsninger

I tillegg til BI har RA samarbeid om faget med lokalt næringsliv, Ås universitet (NMBU) og Ungt Entreprenørskap, der skolen legger forholdene til rette for at elevene kan utvikle seg som gründere og entreprenører.

Leder for Oppegård Næringsforum, Morten Pedersen, kom også til RA fredag forrige uke for å gratulere skolen med det nye tilbudet.

– Vi satser på et godt samarbeid og gode mentorløsninger. Sosialt entreprenørskap er i vinden. Jeg håper flere ungdommer vil åpne øyne for dette faget, sa han.

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Ja eller nei til eiendomsskatt i Nordre Follo?

Verken Oppegård eller Ski har eiendomsskatt i dag. Om du skal betale eiendomsskatt, og hvor mye du skal betale, blir opp til lokalpolitikerne i Nordre Follo. Sjekk hvilke partier er for og mot innføring av eiendomsskatt, og hvilke argumenter de har. Les hele saken

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

Bekymret for millioner av skattepenger som forsvinner fra Nordre Follo

Arne Christian Pettersen fra Oppegård syd synes det er urettferdig at Oppegård og Ski sender mange millioner kroner ut hvert år som følge av inntektsutjevning. I forbindelse med dette ba han Oppegård Avis om å stille et konkret spørsmål til alle partiene som stiller til valget i Nordre Follo. Les hele saken

Til toppen