DE NOMINERTE: Torsdag 5. desember er det klart hvem av disse som får Frivillighetsprisen. Fra venstre: Anne Lise Sørli, Ragnar Dahl og Anne Marit Færden.
Nyheter
DE NOMINERTE: Torsdag 5. desember er det klart hvem av disse som får Frivillighetsprisen. Fra venstre: Anne Lise Sørli, Ragnar Dahl og Anne Marit Færden. (Foto: Sigbjørn Vedeld)

En av disse tre får Frivillighetsprisen

Torsdag 5. desember arrangeres den siste Ordførerens Hedring i Oppegård kommune. Her er de nominerte til Frivillighetsprisen.

Hvert år hedrer Oppegård kommune og ordføreren mestere innen kultur og idrett. Vanligvis har Ordførerens Hedring vært arrangert i starten av hvert år, men på grunn av den forestående kommunesammenslåingen blir den siste hedringen i Oppegård på 5. desember, Frivillighetens dag. Denne datoen passer dermed fint for den høythengende Frivillighetsprisen, som ordfører Thomas Sjøvold også denne gangen deler ut mot slutten av arrangementet.

I år har juryen kommet frem til de tre sterke kandidater til Frivillighetsprisen. Anne Marit Færden har i mange år arbeidet for at folk skal komme ut i naturen. Hun er best kjent for arbeidet med Skautraver›n. Hun har vært leder for kommunens lokale mosjonsorientering siden 2009, og hun har hatt en rekke andre verv innen idretten.

Velforening og håndball

Ragnar Dahl er et godt kjent navn for beboerne syd i kommunen vår. I mer enn 20 år har han gjort en stor innsats for lokalmiljøet i Oppegård Syd gjennom sitt engasjement som styreleder, styremedlem og prosjektleder i Oppegård Vel. Han har i tillegg vært primus motor for aktiviteter ved Toppenhaug seniorsenter i mange år.

Anne-Lise Sørli har hatt verv i Kolbotn IL sammenhengende siden 1996. Hun startet som oppmann for et håndball-lag og har hatt verv som sportslig leder, økonomiansvarlig og styreleder innen håndballgruppa siden den gang. Hun har også vært styremedlem i idrettsrådet i Oppegård kommune i 16 år.

Stolt og ydmyk

Oppegård Avis møtte de tre nominerte tidligere denne uka.

– Nominasjonen kom som et lite sjokk, og jeg tror det er veldig mange andre som burde vært nominert. Jeg er bare en av mange, sier Ragnar Dahl.

Anne Lise Sørli er stolt og ydmyk over nominasjonen.

– Det er selvsagt stas å bli satt pris på, men det er ikke priser som har vært intensjonen min for å engasjere meg idretten, sier hun med et smil.

Anne Marit Færden mener også at hun er en av mange som har vært med på laget for å løfte Skautraver›n til det den har blitt i lokalmiljøet.

– Jeg har kanskje vært ansiktet utad, men det er mange andre som også har lagt ned en stor frivillig innsats hvert eneste år, sier Færden.

PS! Saken fortsetter under bildet!

HEDRET: Steinar Karlsrud fikk Frivillighetsprisen tidligere i år. Nå skal en ny ildsjel hedres. Foto: Oppegård Avis


Vinneren av Frivillighetsprisen utropes altså på Ordførerens Hedring 5. desember i Kolben. Dette blir et arrangement også med flere kulturelle innslag. Alle kan overvære utdelingen, og du finner mer informasjon om hvordan du skaffer deg gratisbillett på kolben.no

Nyheter Politiets nasjonale beredskapssenter

Mangler penger til døgnbemanning

Til tross for at det nye beredskapssenteret er bygget innenfor gitte tids- og kostnadsrammer, vil det ikke klare å levere på innholdet som er nødvendig for å sikre den lovede terrorberedskapen 24 timer i døgnet. Les hele saken

Nyheter Tvillingbyene Ski og Kolbotn

– Nordre Follo skal være like bra enten du bor i nord eller syd, øst eller vest

For en uke siden skrev Anne Elisabeth Henriksen (66) fra Kolbotn et innlegg om gjengrodd Kolbotn torg og velstelt Ski torg, og ba ordføreren og varaordføreren om å svare på innlegget. Her kan du lese svaret. Les hele saken

Til toppen