14 ÅR SOM ORDFØRER I OPPEGÅRD: Sylvi Graham (H) var ordfører i Oppegård i 1995-1999, 1999-2003, 2003-2007 og 2007-2009.

Nyheter Kommunestyre- og fylkestingsvalget 2019

14 ÅR SOM ORDFØRER I OPPEGÅRD: Sylvi Graham (H) var ordfører i Oppegård i 1995-1999, 1999-2003, 2003-2007 og 2007-2009. ( )

– En god løsning for Nordre Follo

– Samarbeidet mellom Høyre og Ap ser ut som en god løsning for Nordre Follo. Nå har de to partiene fire år på å bevise at de kan styre den nye kommunen godt sammen, sier den tidligere ordføreren i Oppegård, Sylvi Graham (H).

Graham, som er på ferie i Frankrike for tiden, er overbevist om at det er bra for den nye storkommunen å ha et styringsdyktig flertall med Høyre og Arbeiderpartiet ved roret.

– Hvordan reagerte du da du fikk vite om samarbeidsplanene mellom Høyre og Ap?

– Jeg synes det er bra for den nye kommunen at den styres av styringsdyktige politikere med god politisk erfaring. Jeg synes ikke at samarbeidet med Ap er problematisk. Det sies jo at politikk er "det muliges kunst" (red. anm.: Otto von Bismarck om realpolitikk, 1867). Samarbeidet mellom Høyre og Ap i Nordre Follo er en mulighet. Nå har de to partiene fire år på å bevise at de kan styre den nye kommunen godt sammen, sier Graham.

– Vi hadde mye enighet med Ap

Høyre og Ap i Nordre Follo fikk en oppslutning på 53,5 prosent. Hva ville oppslutningen blitt hvis velgerne visste at en stemme til Høyre var en stemme til Ap, og motsatt? Hva vil det si for Høyres renommé å inngå et samarbeid med Ap og er det rettferdig overfor velgerne å inngå et samarbeid med Ap når muligheten for et slikt samarbeid ikke ha vært avklart før valget?

– Det er vannskelig for meg å si noe om dette, men vi er i en spesiell situasjon og jeg tror velgerne våre setter pris på at partiet prøver å finne en kosntruktiv løsning, sier Graham.

– Føler du at Høyre og Ap har mye likt i politikken lokalt?

– Jeg kan ikke si noe om nåtidens politikk, men ut i fra min erfaring som Høyre-ordfører i Oppegård gjennom 14 år, hadde vi mye enighet med Ap om de store sakene, blant annet når det gjelder Svartskog og Kolbotn sentrum, sier Graham.

Fornøyd med samarbeidsavtalen

Hun har sett den foreløpige skissen til samarbeidsavtalen mellom Høyre og Ap, og er fornøyd med den.

– Den ser bra ut, spesielt det første punktet som handler om den økonomiske styringen, sier Graham.

– Jeg ønsker både Thomas Sjøvold og Hanne Opdan masse lykke til, sier Graham.

Leserinnlegg

Kommunevalget 2019 var også et personvalg – hva lærte og vil Høyre og FrP?

"Vi har ved dette valget ikke kunnet stryke kandidater, men Høyre bør ta inn over seg at velgerne ikke ønsket Høyres kandidat og at oppslutningen om partiet har sunket fra 37.5 prosent til 29.9 prosent. Thomas Sjøvold og hans partiregime i Oppegård har sin del av ansvaret for dette", skriver Gunnar Sveen fra lokalbevegelsen OppegårdsVenner i sitt leserinnlegg. Les hele saken

Til toppen