TIL SKOGEN: Rett ved Trelastveien ligger et lite tjern, og hit skal salamanderne fra Trelasttjernet, som er inne på tomta hvor de bygger Myrvoll Stasjon. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
PÅ VEI: Haukeliveien barnehage på Myrvoll hadde en spennende fredag. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
HAUKELIVEIEN BARNEHAGE: Fikk overvære flytting av salamandere fredag 25. mai. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
MYRVOLL: Her forklarer reptilekspert Kjell Sandaas hvordan han flytter salamanderne fra en dam til en annen. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
SPENTE: Snart skal de få møte salamanderne. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
REPTILEKSPERT: Kjell Sandaas vet det meste som er å vite om reptiler. I beholderen har han salamanderne som skal slippes ut i dammen bak ham. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
FASCINERTE: De små barna fra Haukeliveien barnehage på Myrvoll måpte av fascinasjon da Sandaas viste frem salamanderne. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
KULT: – Wooow, sååå kult, utbrøt Mært på fem år da han fikk holde en storsalamander i hendene sine. Barna var fascinerte og interesserte, men ikke redde der de stod og holdt de små «dragene». (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
LITEN "DRAGE": De er mørke på toppen, men magen er rød med svarte prikker. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
MORSOMT: Barna synes det var spennende å se den lille "dragen". (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
BITTELITEN: Salamanderen er en liten, utrydningstruet amfibie. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
LITEN "DRAGE": De er mørke på toppen, men magen er rød med svarte prikker. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
HER ER DE: I et lite tjern sør for Trelastveien. Her er det ingen fisk, og dermed er salamanderen trygg. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)
HER ER DE: I et lite tjern sør for Trelastveien. Her er det ingen fisk, og dermed er salamanderen trygg. (Foto:  Synnøve Sundby Fallmyr)

En salamander her, en salamander der

Det ikke hver dag man får bli med på å flytte en utrydningstruet art, men det fikk Haukeliveien barnehage. Se bildeserie!

Fredag 25. juni var Haukeliveien barnehage med på starten på et stort prosjekt, nemlig flytting av salamandere!

De blir flyttet av reptilekspert Kjell Sandaas fra Nesodden, som sørger for at bestanden overlever utbyggingen av boligområdet Myrvoll Stasjon, før de skal plasseres tilbake igjen når byggingen er ferdig. 

Les saken her.

Fakta om saken

  • Reptilekspert Kjell Sandaas er ansvarlig for å flytte salamanderbestanden fra Trelasttjernet (midt i byggeområdet til Myrvoll Stasjon) til et midlertidig tjern.
  • Haukeliveien barnehage fikk være med på seansen.
  • Follo er kjerneområdet i Norge for salamandere, og de trives godt på Myrvoll.
Til toppen