ENDELIG DER HAN KANSKJE HØRER HJEMME: Ordfører Thomas Sjøvold og rektor Elisabeth Edding ved Roald Amundsen vidergående skole avduket statuen av Roald Amundsen utenfor nybygget på skolen på elevenes første skoledag.
Nyheter
ENDELIG DER HAN KANSKJE HØRER HJEMME: Ordfører Thomas Sjøvold og rektor Elisabeth Edding ved Roald Amundsen vidergående skole avduket statuen av Roald Amundsen utenfor nybygget på skolen på elevenes første skoledag. (Bilde: )

Endelig er polhelten der han hører hjemme

Statuen av Roald Amundsen er på plass på skolen som bærer hans navn.

– Roald Amundsen var en hardt arbeidende mann, og bør være et forbilde for dere de neste tre årene, sa ordfører Thomas Sjøvolds til årets nye førsteklassinger ved skolestart på Roald Amundsens videregående skole onsdag den 17. august. 

Se ordfører Thomas Sjøvold tale til elevene

Flyttet

 

Dette var ikke bare første skoledag for elevene. Samtidig som elevene tråkket inn på den nyoppussede skolen, ble en byste av Roald Amundsen avduket. Den er gitt på lån til skolen for en periode på 20 år.

 

Våkne øyne og ører har nok garantert dratt kjensel på statuen allerede, for helt ukjent er den ikke, for den har flyttet fra Miljøgata i Kolbotn sentrum.

SNAKKET TIL ELEVENE: Det er bare sekunder igjen før avdukingen, og ordfører Thomas Sjøvold sa noen velvalgte ord om kommunens store polarkjendis.
SNAKKET TIL ELEVENE: Det er bare sekunder igjen før avdukingen, og ordfører Thomas Sjøvold sa noen velvalgte ord om kommunens store polarkjendis. Foto: Jan Erik Range  

 

Rektor Elisabeth Edding sa seg enig i ordførerens ønske og håpet at statuen skulle inspirere alle til innsats når de daglig passerte den.

 

Statuen hadde også status som poke-stop da den stod i sentrum. Såvidt vites har disse  ikke fulgt med på ferden.

 

Hullet som er der statuen sto før, er derimot ikke fylt. Det vites ei hva som skal fylle plassen, men samtidig er det også vanskelig å fylle så store sko som selveste Amundsen!

Nå er Amundsen på skolen

Avduking av statuen av Roald Amundsen på RAVS (Bilde:  )
Avduking av statuen av Roald Amundsen på RAVS (Bilde:  )
Avduking av statuen av Roald Amundsen på RAVS (Bilde:  )
Avduking av statuen av Roald Amundsen på RAVS (Bilde:  )
Avduking av statuen av Roald Amundsen på RAVS (Bilde:  )
Avduking av statuen av Roald Amundsen på RAVS (Bilde:  )

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

– Bare negative prøvesvar så langt

I forbindelse med smittetilfelle hos en SFO-ansatt og en barnehageansatt har 16 personer blitt testet for covid-19. Kommuneoverlegen sier at situasjonen med de foreløpige prøvesvarene ser veldig lovende ut. Les hele saken

Nyheter Skolestart i Nordre Follo

Varsler annerledes første skoledag

Skolestarten for førsteklassingene i vår kommune blir annerledes i år. – For å unngå å bryte enmetersregelen blir ikke førsteklasseforeldrene invitert inn i klasserommet, sier områdeleder for skolene i Nordre Follo, Katti Anker Teisberg. Les hele saken

Nyheter Pressemøtet om covid-19-situasjonen i Nordre Follo

Vevelstadåsen skole og Vestråt barnehage: 61 barn og 16 voksne satt i karantene

Mandag ettermiddag ble det holdt et pressemøte om situasjonen i Nordre Follo. Se opptaket fra møtet her. Les hele saken

Nyheter Covid-19 i Nordre Follo

Kommunen kaller inn til pressemøte: – Nordre Follo kommune er utsatt for smittespredning

I går ble det kjent om to smittetilfeller hos ansatt i barnehage og SFO. Mandag ettermiddag skal kommunen orientere om situasjonen, konsekvenser og tiltak. Les hele saken

Til toppen