STOLTE: President Finn Eirik Eilertsen i KNA, generalsekretær Børre Skiaker i KNA og NVKs formann Bjørn G. Johannesen kunne stolt overta nøklene til Tyrigrava denne uken.
Nyheter
STOLTE: President Finn Eirik Eilertsen i KNA, generalsekretær Børre Skiaker i KNA og NVKs formann Bjørn G. Johannesen kunne stolt overta nøklene til Tyrigrava denne uken. (Bilde: Anders Nordheim Dahl)

– Endelig er Tyrigrava vår!

Endelig kunne motorfolket slippe jubelen løs igjen. Nøkkelen til Tyrigrava ble tirsdag overlevert fra kommunen til KNA og NVK.

Fortvilelse ble snudd til glede da det ble annonsert at Oppegård kommune for en tid tilbake skulle selge motorfolkets vugge, Tyrigrava, til Kongelig Norsk Automobilklub (KNA) og Norsk Veteranvogn Klubb (NVK.

– Bra for alle

Mange tårer ble i sin tid felt i motormiljøet da samlestedet deres endte opp som kunstnersted. Tirsdag kom endelig dagen mange hadde ventet på, det var på tide med nøkkelovertagelse, og plassen skulle igjen tilbake i motorfolkets brummende favn.

Les også: Overtok nøkkelen til Tyrigrava

– Jeg tror vi har kommet frem til en avtale som de fleste kan være fornøyde med, og en løsning som passer bra både for Oppegård kommune og for de nye eierne og brukerne av stedet. Det synes jeg er veldig hyggelig, sa ordføreren undernøkkeloverrekkelsen.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra overtakelsen nederst i saken!

SIGNERING:: Lokalmegler Stiv Reklev i Privatmegleren Kvadrat (nr. to fra høyre) sørger for underskriter.
SIGNERING:: Lokalmegler Stiv Reklev i Privatmegleren Kvadrat (nr. to fra høyre) sørger for underskriter. Foto: Anders Nordheim Dahl

Takknemlig

President Finn Eirik Eilertsen i KNA var enig.

– Tilbakemeldingene har vært svært mange siden dette ble kjent, og vi ser frem til å ta over og utvikle stedet fremover, sa han under pressekonferransen.

Les også: Ser frem til å ta over Tyrigrava

– Vi er meget takknemlige for at denne handelen gikk i orden. Vi mener at vi kan fylle ønsket om et innholdssted for alle som kjører motoriserte kjøretøyer. Dette er et signalbygg for folk med motorinteresse, og det skal det bli i fremtiden også, sier Johannesen

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra overtakelsen nederst i saken!

MANGE NYSGJERRIGE: Motorfolk av alle slag hadde møtt opp foran villaen på Svartskog for å overvære overtagelsen.
MANGE NYSGJERRIGE: Motorfolk av alle slag hadde møtt opp foran villaen på Svartskog for å overvære overtagelsen. Foto: Anders Nordheim Dahl

Stolte

President Finn Eirik Eilertsen i KNA, generalsekretær Børre Skiaker i KNA og NVKs formann Bjørn G. Johannesen var tydelig stolte over å endelig kunne ta over eiendommen over motta nøkkelsettet fra ordfører Thomas Sjøvold.

Les også: – Føles som å flytte "hjem"

Kjøpssummen for Tyrigrava var på 6,5 millioner kroner. Selv om de to motorforeningene nå har overtatt nøkkelknippet, er det likevel en del som gjenstår før alt er på plass i bygget, i tillegg til en god porsjon kjærlighet og kanskje et malingsspann eller to.

PS! Saken fortsetter under bildet! Se video fra overtakelsen nederst i saken!

MANGE NYSGJERRIGE: Motorfolk av alle slag hadde møtt opp foran villaen på Svartskog for å overvære overtagelsen.
MANGE NYSGJERRIGE: Motorfolk av alle slag hadde møtt opp foran villaen på Svartskog for å overvære overtagelsen. Foto: Anders Nordheim Dahl

Mye skal gjøres

Selv om bilforeningene formelt sett overtar stedet, er det forstatt et leieforhold for Tyrigrava Kunstnerfellesskap, som varer frem til og med den 1. mai 2021, og motorklubbene vil ikke overta bygget i sin helhet før dette, vel å merke dersom kunstnerne ikke finner seg nye lokaler.

Les også: Bli med på privatvisning på Tyrigrava

– Vi har imidlertid allerede begynt å gjøre oss opp en del tanker om bruken av stedet, og så får detaljene komme etter hvert. En ting som i hvertfall er sikkert, er at det er en glede at vi skal å lov til å videreføre de motortradisjoner som har vært på stedet, og tilgjengeliggjøre dette for alle på en ten to, tre, fire, fem eller for den saks skyld åtte hjul, sa Bjørn G. Johannesen.

Se video fra overtakelsen

 

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Ingen trussel for miljøet

Kjemikaliene i vedlikeholdsmidlene som kommunen bruker for å vaske og polere plastisbanen er skadelige og giftige for liv i vann, ifølge produktbeskrivelsen fra leverandøren. Kommunen skriver at midlene fortynnes i vann til en slik grad at de ikke utgjør skade for miljø. Les hele saken

Nyheter Plastisbanen på Kolbotn

– Skiftende vær skaper ujevnheter på underlaget

Bare to uker etter åpningen måtte plastisbanen på Kolbotn repareres og stenges. "Vanskelige værforhold. Vi oppfordrer til ikke å bruke banen. Skiftende vær skaper ujenvheter på underlaget", informerte kommunen mandag morgen. Les hele saken

Til toppen